REGULAMENT BRAȘOV MARATHON 2024

ÎNAINTE de a vă înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament și celelalte secțiuni ale paginii oficiale brasovmarathon.ro

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.

Brașov Marathon este o competiție outdoor cu caracter montan. Traseul se desfășoară pe poteci marcate în Brașov și Masivul Postăvarul. Organizatorul, Asociatia Brasov Marathon este o organizatie non profit, non guvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.

Concursul Brasov Marathon nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori/profesioniști a cărei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor/partenerilor de organizare.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica oricand elemente care țin de organizare, regulament, perioada de înscriere, numărul de locuri disponibile în cazul în care apar evenimente exceptionale. De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi.

 

PARTICIPAREA COPIILOR LA CURSELE LUNGI:

• Participanții trebuie să aibă vârsta de cel puțin 16 ani pentru a lua parte la cursele de tip cros numai cu procură notarială de aprobare din partea ambilor părinți sau a tutorelui legal, și adeverință de la medic că sunt apți pentru efort fizic participare CROS montan 9KM.

• Participanții trebuie să aibă vârsta de cel puțin 18 ani pentru a lua parte la cursele de semimaraton, maraton și ultramaraton.

• Pentru toate cursele, participanții trebuie să prezinte documente de identitate valide pentru a confirma vârsta minimă și/sau îndeplinirea altor cerințe specifice ale organizatorilor.

• Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita dovada vârstei sau a altor criterii de eligibilitate înainte de admiterea la eveniment.

• Nerespectarea regulilor de vârstă poate duce la eliminarea participanților din cursă și/sau interzicerea participării acestora la evenimentele viitoare.

Vă rugăm să respectați aceste reguli pentru a asigura siguranța și integritatea evenimentului.

Locuri disponibile:

Ultramaraton: 200 locuri

Maraton: 650 locuri

Semimaraton: 700 locuri

Cros: 750 locuri

Cursa copiilor: 800 locuri

 

Înscriere:

Înscrierea se face doar online: accesați adresa: www.brasovmarathon.ro/inscriere, alegeti cursa, completați formularul cu produsele extra, apoi finalizați înscrierea în secțiunea https://www.brasovmarathon.ro/checkout/.

După înscriere, numele, cursa, categoria, clubul, echipa și starea de validare se înregistrează automat în lista de participare.. Validarea (confirmarea plății) se face manual și în funcție de modul în care ați achitat taxa și poate dura între 1 zi și 20 zile.

Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potrivește cel mai bine pregătirii dumneavoastre sportive.

Prin Înscrierea la Brașov Marathon participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înțeles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul official www.brasovmarathon.ro/regulament/, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibă solicitări care să contravină sau sa intre în contradicție cu dispozițiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.

Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul www.brasovmarathon.ro/regulament nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informațiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

 

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amânarea competiției se poate în funcție de avizul dat de primăria orașului Brașov. 

 

Oprirea / retragerea din cursă:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

- s-a accidentat după start;

- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

- în cazuri excepționale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenți prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

 

Penalizări/descalificare:

- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;

- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la descalificare;

- Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;

- Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, , voluntari, arbitri, public, alte persoane – descalificare

- purtarea de căști / boxe care redau muzică în natură este interzisă

- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;

- Traversarea drumurilor publice prin alte locuri decât cele indicate de arbitri - descalificare

 

Contribuția de participare:

 
  FAZA I SUPER PROMO
FAZA II
FAZA III
Perioada 1 Decembrie 2023 - 3 Decembrie 2023 4 Decembrie 2023 - 20 Aprilie 2024

21 Aprilie 2024 - 20 Mai 2024 

Cros 105 145 175
Semimaraton 135 175 200
Maraton 175 225 250
Ultramaraton 245 325 350
Cursa copiilor
Gratuit Gratuit Gratuit
Persoane cu Abilități Speciale Gratuit Gratuit Gratuit

 

Cursa copiilor: este o cursă gratuită.

Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

 

Siguranță:

Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi total restricționată în zona urbană, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la Brașov Marathon, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicați în accident.

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează sau apar alte consecințe din cauza participării la acest concurs.

Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim-ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Acestea vor fi strânse de voluntari și aduse la cutia de Obiecte Pierdute.

 

KITUL DE CONCURS

- Număr personalizat

- Tricou tehnic marca Brașov Marathon

- Plasă personalizată Brașov Marathon 

- Surpriza de finish

- Cronometrare individuală, videofinish individual;

- Puncte de alimentare pe traseele de Cros, Semimaraton,  Maraton si Ultramaraton unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe, biscuiți, ciocolată, cașcaval etc.;

- Revitalizare în zona de Start/Sosire;

- Clasament online

- Medalie de finisher pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat;

- Ambulanță;

- Premii în bani, în echipament sportiv sau vouchere;

- Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții și voluntarii evenimentului

- Galerie foto

- O porție de mâncare caldă, după concurs;

- Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

 

KIT PERSONALIZAT

- Bluză tehnică Brașov Marathon

- Hoodie (Hanorac) Brașov Marathon

- Fustă Brașov Marathon

- Bentiță Brașov Marathon

- Mânecuțe Brașov Marathon 

 

PROGRAMUL DE RIDICARE A KITURILOR:

Kiturile de concurs pot fi ridicate din Piața Sfatului după cum urmează:

→  VINERI, 31 MAI 2024

 • pentru toate cursele ora 14:00 – 20:00

→  SÂMBĂTĂ, 1 IUNIE 2024 

 • pentru toate cursele: ora 06:30 – 20:00
 • →  DUMINICĂ, 2 IUNIE 2024 

  • pentru toate cursele: 08:30 – 14:00
  • Kitul de participare se ridică doar personal pe 31 MAI, 1 IUNIE ȘI 2 IUNIE 2024 de către participantul înscris online, pe baza unui act de identitate și a înmânării declarației de participare la eveniment completate și semnate;

   Nu trimitem kitul prin poștă și nu comercializăm kituri;

   → Dacă, la sfarșitul cursei, vor rămane pachete de start neridicate de concurenți, acestea vor fi împărțite în ordine celor înscriși la fața locului care nu au avut kitul complet, iar apoi voluntarilor concursului.

    

   Declarație pe proprie răspundere - adulți Declarație pe proprie răspundere - minori

    

Prin realizarea unei înscrieri și comenzi online, utilizatorul își asumă obligația de a furniza informațiile care îi sunt solicitate în mod adecvat, complet, corect și real. Finalizarea unei comenzi presupune acceptarea implicită de către client a posibilității contactării lui de către Asociația Clubul Sportiv Brasov Marathon sau de către alți parteneri de încredere ai săi. Clientul are obligația de a respecta dispozițiile cuprinse în acești Termeni și condiții și de a completa toate câmpurile solicitate în vederea plasării și procesării înscrierii și comenzii online.

Odată finalizată procedura de înscriere/achiziție online, aceasta poate fi modificată doar respectând prevederile din Regulament. În situația în care datele furnizate de către utilizator sunt incomplete sau incorecte sau în situația în care se determină înregistrarea de comenzi false de către cumpărător și/sau furnizarea unor date de contact fictive, Asociația vă poate contacta. Odată încheiată procedura de de înscriere/achiziție online, utilizatorul va primi un email de confirmare.

Procedura de înscriere online la Brașov Marathon

Înscrierile online se vor închide cu două săptămâni înainte de startul competiției. Ulterior acestei date, vom mai face înscrieri doar în perioadele anunțate pe toate canalele de comunicare, dar nu vom face înscrieri pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs.

Înscrierile se realizează doar prin intermediul acestui website, secțiunea Înscriere. Pentru a fi considerate validate, înscrierile trebuie să fie efectuate astfel:

Pasul 1 - alegi cursa la care dorești să participi din pagina de Înscriere și o adaugi în coșul de cumpărături, prin apăsarea butonului "Adaugă în coș".

Pasul 2 - În cazul în care dorești și alte materiale extra (tricou tehnic/vestă/bentiță/fustă etc.), le poți alege din pagina de Înscriere, unde sunt afișate toate produsele sau din pagina de Magazin. Pentru fiecare dintre ele alegi varianta care îți place cel mai mult și mărimea potrivită.

Atenție! Mărimile nu sunt standard! Te rugăm să consulți ghidul de mărimi din descrierea produselor!

Odată ales un produs, acesta va fi primit deodată cu kitul de concurs în perioada desfășurării evenimentului, conform programului de ridicare kituri din Regulament. Adaugi produsele în coș, apăsând butonul "Adaugă în coș".

Produsele extra din magazin pot fi achiziționate DOAR deodată cu o înscriere la una dintre cursele disponibile!

Pasul 4 - După ce ai adăugat înscrierea și produsele dorite în coș, verifică cu atenție coșul de cumpărături. Pentru a continua spre finalizarea comenzii, apasă butonul "Continuă cu finalizarea comenzii"

Pasul 5 - În secțiunea Checkout completezi datele necesare înscrierii: Nume, Prenume, Telefon, Email, Club sportiv, Sex, Tip meniu, Data nașterii, Localitate, Mărime tricou tehnic - produs gratuit în kit, preferință meniu.

Pasul 6 - alege modalitatea de plată:

 • plată online cu cardul, prin intermediul procesatorului de plăți securizat Netopia (comision 0%)

Pasul 6 - Verifică emailul de confirmare a comenzii

Înscrierea va fi confirmată automat DOAR dacă ați efectuat plata până la capăt, prin intermediul procesatorului de plăți.

În cazul în care ați împinat dificultăți la înscriere și nu puteți efectuați plata online, statusul înscrierii dumneavoastră va fi "În așteptare". Pentru validarea locului, vă rugăm să reluați procesul de înscriere, în MAXIM 72 de ore de la înscrierea pe site. Odată depășite aceste 72 de ore, înscrierea va fi ștearsă din baza noastră de date și doar prin realizarea unei noi înscrieri pe site, cu efectuarea plății finalizate veți putea participa la una din cursele Brașov Marathon.

 

 • Contribuția de participare este considerată donație pentru realizarea evenimentului.
 • Plata contribuției de participare se face strict online, la înscriere. Înscrierea în tabelul de participanți nu va fi validată fără înregistrarea plății la online sau verificarea extraselor de cont de către organizatori.
 • Termenele limită de înscriere online la curse pentru locurile rămase disponibile sunt afișate în cadrul REGULAMENTULUI.
 • După aceste termene nu se mai fac înscrieri online, iar cei care nu au contribuția de participare validată de bancă vor fi scoși din tabelul de participanți.
 • Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

 

MIERCURI, 29 MAI 2024

RIDICAREA KITURILOR de la SportGuru - Brașov (Coresi Shopping Resort) pentru Ultramaraton, Maraton, Semimaraton, Cros: ora 14:00 – 19:00

JOI, 30 MAI 2024

RIDICAREA KITURILOR de la SportGuru - Brașov (Coresi Shopping Resort) pentru Ultramaraton, Maraton, Semimaraton, Cros: ora 14:00 – 19:00

VINERI, 31 MAI 2024

RIDICAREA KITURILOR din Piața Sfatului: ora 14:00 – 20:00

ȘEDINȚA TEHNICĂ ULTRA MARATON: ora 18:00

ȘEDINȚA TEHNICĂ MARATON: 18:20 

SEDINTA TEHNICA SEMIMARATON: ora 18:40

ȘEDINȚA TEHNICĂ CROS: ora 19:00

 

SÂMBĂTĂ, 1 IUNIE 2024

RIDICAREA KITURILOR din Piața Sfatului: ora 7:30 – 20:00

VERIFICARE ECHIPAMENT OBLIGATORIU ULTRAMARATON: ora 7:30 - 7:55

START CURSA ULTRAMARATON: ora 8:00 

VERIFICARE ECHIPAMENT OBLIGATORIU MARATON: ora 8:30 - 8:55

START CURSĂ MARATON: ora 9:00

VERIFICARE ECHIPAMENT OBLIGATORIU SEMIMARATON: ora 9:30 - 9:55

START CURSĂ SEMIMARATON: ora 10:00

  • ora 12:30 estimăm sosirea câștigătorului de pe traseul maraton
  • ora 13:30 estimăm sosirea câștigătoarei de pe traseul maraton
  • ora 11:30 estimăm sosirea câștigătorului de pe traseul semimaraton
  • ora 12:00 estimăm sosirea câștigătoarei de pe traseul semimaraton
  • ora 15:30 estimăm sosirea câștigătorului de pe traseul ultramaraton
  • ora 18:30 estimăm sosirea câștigătoarei de pe traseul ultramaraton

REVITALIZARE: orele 11:30 - 23:00 în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenților (apă, fructe, dulciuri, cașcaval, băuturi energizante).

MASA CALDĂ: Începând cu ora 11:30 se va servi porția de mâncare caldă pentru participanții la Semimaraton, Maraton si Ultramaraton

PREMIEREA CURSEI MARATON, SEMIMARATON: ora 18:00

TOMBOLĂ: ora 18:00

 

DUMINICĂ, 2 IUNIE 2024

RIDICAREA KITURILOR din Piața Sfatului pentru Cros: 08:30 - 09:45

RIDICAREA KITURILOR din Piața Sfatului pentru Cursa Persoanelor cu Abilități Speciale: 08:30 - 12:45

RIDICAREA KITURILOR din Piața Sfatului pentru Cursa Copiilor: 09:00 - 13:00

START CURSĂ CROS: ora 10:00

 • ora 10:30 estimăm sosirea câștigătorului de pe traseul cros
 • ora 10:40 estimăm sosirea câștigătoarei de pe traseul cros
 • START CURSA PERSOANELOR CU ABILITĂȚI SPECIALE: ora 13:00

  START CURSA COPIILOR: ora 14:00

  PREMIEREA CURSELOR Ultramaraton, Cros și Cursa copiilor: ora 16:30

   

  În funcție de condițiile meteo sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

  Schimbarea vremii sau a condițiilor traseului pot determina de asemenea modificarea orelor limită de sosire în posturile de control. Pe harta competiției vor apărea timpii limită în condiții meteo normale.

  Participanții care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriți din cursă pentru propria lor siguranță și vor trebui să se întoarcă la finish însoțiți de organizatori.

  În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

  Vă rugăm să respectați cu strictețe orele de ridicare a kiturilor de participare. Pentru o bună organizare, nu vom preda kituri în afara orelor menționate. Vă mulțumim pentru înțelegere!

   

  ULTRAMARATON

  - dificil, are 70 km lungime și 3900 m diferență de nivel, se adresează doar sportivilor foarte bine pregătiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă.

  → Timp limită intermediar 1 - la intersecție Culmea Crucurului cu Peștera de Lapte (13.5 km): 3h00min, ora 11:00

  → Timp intermediar 2 - “La Carieră” (24,5km): 5h00m, ora 13:00”

  → Timp intermediar 3 - : postul “Bunloc” (înainte de ultima urcare spre Varful Bunloc și Varful Piatra Mare - 37 km): 7h30m, ora 15:30

  → Timp intermediar 4 - : Timp intermediar 4 - postul “Bunloc” (la coborârea din Varful Piatra Mare - 56 km): 12h45m, ora 20:45

  → Timp limită de parcurgere a traseului 15 ore, ora 23:00.

  Descriere, track și detalii - TRASEU ULTRAMARATON


  MARATON

  - dificil, are 41 km lungime și 2200 m diferență de nivel, se adresează doar sportivilor, celor foarte bine pregătiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă.

  → Timp limită intermediar 1 - la intersecție Culmea Crucurului cu Peștera de Lapte (13.5 km): 3h:00m (ora 12:00)

  → Timp intermediar 2 - “La Carieră” (24,5km): 5h:00m (ora 14:00)

  → Timp intermediar 3 - postul “Liceul Silvic” (35 km) - înainte de ultima urcare spre Șaua Tâmpei): ANULAT

  → Timp limită de parcurgere a traseului 9 ore.

  Descriere, track și detalii - TRASEU MARATON


  SEMIMARATON

  - dificultate mediu/dificil, are 21 km lungime și 1050 m diferență de nivel, se adresează alergătorilor pregătiți fizic și mental

  → Timp limită de parcurgere a traseului: 6 ore (ora 16:00)

  Descriere, track și detalii - TRASEU SEMIMARATON


  CROS

  - dificultate mediu, are 9 km lungime și 380 m diferență de nivel, este recomandat alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking.

  → Timp limită de parcurgere a traseului : 2 ore și 30 minute (ora 12:30)

  Descriere, track și detalii - TRASEU CROS


  Puncte de susținere

  Pe Trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.

  *Alimente în punctele de alimentare: Banane, Portocale, Lamai, Mere, Halva, Batoane de ciocolata, Cașcaval, Stafide, Apă, Energizant Sponser.

  Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare, vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeți timp de câteva minute banda, să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuați de acolo;

  Conservarea naturii

  Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament, pe traseu și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător și a marcajelor de pe traseu vor atrage după sine descalificarea și interdicția de a mai participa la Brașov Marathon în viitor.

  Modificarea traseului de către organizatori:

  Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amânarea competiției se poate în funcție de avizul dat de primăria orașului Brașov. 

  În funcție de condițiile meteo sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

  Schimbarea vremii sau a condițiilor traseului pot determina de asemenea modificarea orelor limită de sosire în posturile de control. Pe harta competiției vor apărea timpii limită în condiții meteo normale.

  Participanții care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriți din cursă pentru propria lor siguranță și vor trebui să se întoarcă la finish însoțiți de organizatori.

   

   

  ECHIPAMENT OBLIGATORIU

  Toate traseele:

  → Încălțăminte cu talpă profilată – pentru toate traseele

  → Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu). Este recomandată poziționarea numărului pe abdomen. *Este interzisă participarea cu alt număr de concurs decât cel personal.


  Obligatoriu doar pentru cros: recipient pentru apă (nu vor exista pahare de unică folosință în posturile de alimentare și hidratare)
  Obligatoriu doar pentru semimaraton: recipient cu 500 ml apă

  Obligatoriu doar pentru  maraton:

  • Geacă impermeabilă / foiță
  • Borsetă/rucsac (în care să poată încăpea tot echipamentul obligatoriu)
  • Recipient cu 500 ml apă

  Obligatoriu doar pentru ultramaraton:

  • Rucsac (în care să poată încăpea tot echipamentul obligatoriu)
  • Recipient cu 500 ml apă
  • Căciulă
  • Mănuși
  • Două straturi în partea superioară a corpului, unul din ele impermeabil:
  • Pantaloni lungi sau combinație pantaloni + jambiere care să acopere genunchii
  • În caz de vreme nefavorabilă se adaugă câte un strat
  • Folie de supraviețuire
  • Telefon mobil funcțional
  • Lanternă frontală funcțională
   
   
  RECOMANDĂRI
  → Batoane și/sau geluri energizante
  Șapcă
  Apă suficientă
  Bețe de trekking
  Utilizarea cremelor cu factor de protecție împotriva razelor UV 

   

  În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu, comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului, care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.

  Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul. Echipamentul poate fi verificat de către organizatori și arbitri și în traseu, iar lipsa elementelor din echipamentul obligatoriu poate duce la descalificare.

  PREMII

  Se premiază categoriile pentru care există minim 5 concurenți la cursele semimaraton și maraton. În cazul unei categorii la care s-au înscris mai puțin de 5 concurenți, categoria respectivă va fi comasată cu categoria precedentă. Excepție fac clasamentele de Open indiferent de cursă.

  Cronometrarea se face la secundă, (ex. 5:38:22.4 va fi înregistrat 5:38:23) va câștiga cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului, respectând regulile prezentului Regulament. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1.

  PREMII ÎN BANI

  Traseul Ultramaraton: limita 200 de participanți 

  - Open General Masculin și Feminin locul I-V 

  Traseul Maraton: limita 650 de participanți 

  - Open General Masculin și Feminin locul I-V 

  Traseul Semimaraton: limita de 700 de participanți

  -Open General Masculin și Feminin locul I- V

  Traseul Cros: limita de 750 de participanți

  -Open General Masculin și Feminin locul I -V

  PREMII DE LA SPONSORI

  Traseul Ultramaraton

  - Open General Masculin și Feminin

  Traseul Maraton

  - Masculin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

  - Feminin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

  - Open General Masculin și Feminin

  Traseul Semimaraton

  - Masculin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

  - Feminin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

  - Open General Masculin si Feminin

   

  ATENȚIE! Premiile în bani se acordă prin transfer bancar post-eveniment.

  Participantii ce vor fi premiati la OPEN nu vor fi premiati si la categoriile de varsta!

  Participanții/voluntarii care câștigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).

  Descalificarea:

  Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:

  – pierderea sau modificarea numărului de concurs;

  – nerespectarea traseului;

  – utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;

  – părăsirea echipamentului pe traseu;

  – aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;

  – neacordarea de ajutor unui alt alergător aflat în dificultate în limita regulei “Primum non nocere”

  – lipsa de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari

  – depășirea timpului limită anunțat în prealabil de organizatori

  Oprirea / retragerea din cursă:

  Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
  - s-a accidentat după start;

  - starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

  - în cazuri excepționale;

  Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

  - Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă, vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@brasovmarathon.ro

  - Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi. Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimițând un email de solicitare la contact@brasovmarathon.ro. Transferul înscrierii către un alt participant este posibil DOAR cu minim 2 săptămâni înaintea startului competiției și are o taxă de 50 de lei. Este de responsabilitatea dvs de a găsi persoana către care veți face transferul. Confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.

  - Pentru modificarea tipului de cursă pentru care participantul a optat inițial se trimite email către contact@brasovmarathon.ro, cu minim 2 săptămâni înainte de startul competiției și se percepe o taxă de 50 de lei, plus eventuala diferență dată de taxele de înscriere diferite. Dacă transferul se face către o cursă mai scurtă, diferența nu se rambursează. ESTE PERMISĂ O SINGURĂ SCHIMBARE.

  CU MAI PUȚIN DE 2 SĂPTĂMÂNI ÎNAINTE DE START NICI O MODIFICARE ULTERIOARĂ NU VA MAI FI ACCEPTATĂ, din motive organizatorice.

  Este interzis suporterilor și spectatorilor să însoțească participanții în cursă. De asemenea este interzis ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori. Spațiul va fi delimitat și marcat de organizatori.

  Pe durata cursei fiecare participant trebuie să-și care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior.

  Organizatorii pot penaliza/descalifica participanții ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

  Despre organizarea evenimentului:

  - Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior).

  Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

  - Declarația de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului;

  - Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste locurile disponibile;

  - După 20.05.2024 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

  - Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov și paginii Brasov Marathon.

  - În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email validă vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs;

  - Participanții/voluntarii care câștigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).

  Despre ședința tehnică:

  - Ședințele tehnice vor avea loc în data de 31 MAI 2024, incepand cu orele 18:00 pentru Ultramaraton, 18:20 Maraton, 18:40 Semimaraton, respectiv pentru cros de la ora 19:00.

  Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Brasov Marathon. Locația ședintei tehnice va fi comunicată prin email și prin rețelele de socializare (Facebook și Instagram)

  - Absența participanților de la sedința tehnică din data de 31 MAI 2024 poate duce la necunoașterea unor informații vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Vă rugăm insistent să aflați cele comunicate de noi întrebandu-i pe ceilalți concurenți sau pe organizatori.

  Media:

  - Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia acceptă implicit faptul că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.

  - Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

  - Pentru a spori șansele de a fi fotografiați, vă recomandăm ca în dreptul fotografilor să păstrați puțin distanța față de ceilalți concurenți.

  Despre organizarea evenimentului:

  Cursa Copiilor este un set de curse necompetitive de alergare dedicate copiilor, în cadrul Brașov Marathon.

  Aceste serii de curse sunt concepute în spiritul de fair play și pentru încurajarea familiilor să trăiască sănătos și să prețuiască mișcarea în aer liber alături de copii, prin a le insufla pasiunea pentru sport și activitate fizică. Alergarea este benefică pentru copii în principal datorită influenței pozitive asupra sănătății (beneficiu generic al sportului) dar și prin faptul că se practică în aer liber și poate fi practicata împreună cu părinții, permițându-le acestora să devină copii mai sănătoși, mai fericiți și mai încrezători.

  Locul startului: Piaţa Sfatului

  Participarea este gratuită.

  Toti copiii sub 18 ani vor fi însoţiţi la înscriere de un părinte sau de un tutore, care va semna declarația de alergare pe răspunderea adultului.

  Înscriere

  Numarul maxim de inscrieri: 800

  Înregistrarea online –  startul înscrierilor va fi comunicat pe canalele de socializare.

  Regulamentul Cursei copiilor

  Regulamentul Cursei copiilor, formularul de înscriere și toate detaliile se găsesc pe pagina dedicată acestei curse, aici: https://www.brasovmarathon.ro/traseu-cursa-copiilor/

   

   

  În ediția Brașov Marathon din 2024 va avea loc Cursa persoanelor cu abilități speciale în data de 2 IUNIE, iar startul înscrierilor pentru această cursă va fi online.

  Detaliile și regulamentul cursei sunt disponibile pe pagina: https://www.brasovmarathon.ro/traseu-cursa-persoanelor-cu-dizabilitati/

  În săptămâna dinaintea cursei vom răspunde mai greu la emailuri și mesaje, concentrându-ne pe organizare. Recomandăm să citești cu atenție toate secțiunile Regulamentului și site-ului, toată informația necesară este aici.

  Pentru alte informații suplimentare, contactează-ne telefonic :

  • pentru înscrieri:  0743 487 445 - Dora
  • pentru traseu: 0741 353 922 - Adrian 
  • pentru ultramaraton: 0741 353 922 - Adrian