Regulament Brasov Marathon 2021

ÎNAINTE de a vă înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament si celelalte secțiuni ale paginii oficiale brasovmarathon.ro

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.

📢 Actualizare regulament BRAȘOV MARATHON 2021 📢

TRANSFERUL SAU MODIFICĂRILE ÎNSCRIERILOR PRIN SITE NU MAI SUNT POSIBILE.
Va fi posibil transferul înscrierilor de la un participant la altul doar la fața locului, cu achitarea taxei de transfer de 40 de lei.

Secțiunile prezentului regulament au fost actualizate pentru Brașov Marathon 2021, cu noi informații privind noul numărul de participanți, condiții de participare, numărul de locuri noi pentru înscriere, ridicare kituri, transferuri șamd. Recomandăm cu căldură să citiți cu atenție acest regulament, iar dacă chiar există neclarități, să ne contactați pe contact@brasovmarathon.ro.

În ceea ce privește înscrierile efectuate pentru ediția din 2020, acestea rămân valabile și sunt transferate automat la ediția din 16-17 iulie 2021. Dacă din diverse motive calendarul nostru nu se sincronizează cu planurile personale ale alergătorilor înscriși până acum și aceștia nu pot participa, variantele pe care le propunem sunt următoarele:

👉 SCHIMBAREA ÎNSCRIERII CĂTRE ALTĂ CURSĂ (alt traseu) din cadrul Brașov Marathon - caz în care taxa de procesare a modificării este de 40 de lei plus eventuala diferență dată de taxele de înscriere diferite. Dacă transferul se face către o cursă mai scurtă, diferența nu se rambursează. ESTE PERMISĂ O SINGURĂ SCHIMBARE. Condiția de modificare a cursei este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020, să aveți înscrierea validată pe site și să completați formularul numărul 1 "Schimbarea cursei" , până la data de 5 iulie 2021.

👉 TRANSFERUL ÎNSCRIERII CĂTRE ALT ALERGĂTOR - caz în care taxa de procesare a transferului este de 40 de lei. Condiția de transfer este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020, să aveți înscrierea validată pe site, să faceți dovada achitării taxei de transfer și să completați formularul “2. Transfer înscriere alt participant” , până la data de 5 iulie 2021.

👉 TRIMITEREA KITULUI DE PARTICIPARE prin Poșta Română, în cazul în care înscrierea a fost finalizată până la data de 9 martie 2020 și aveți înscriere validată pe site. Alegând această opțiune, NU veți mai putea participa la ediția din 16-17 iulie 2021, nici la ediția din 2022, pe baza înscrierii efectuate pentru ediția din 25 aprilie 2020. Cererile pentru trimiterea kiturilor (de bază + produsele personalizate comandate cu livrare la ridicarea kitului) vor fi trimise completând formularul “3. Trimitere kit prin poștă” .  Vă vom notifica atunci când vom începe livrarea kiturilor. 

 

❗️ Brașov Marathon 16-17 IULIE 2021 ❗️

Dat fiind contextul creat de pandemia Covid-19, in conformitate cu prevederile legale cuprinse în Ordinul comun 197 din 02/04/2021, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358, in data de 08.04.2021 si A H.G. nr 531/2021 din 08.05.2021, echipa organizatoare include in demersurile de organizare a concursului măsurile pentru a proteja persoanele implicate, participanți, voluntari, organizatori, sponsori și parteneri. 

Conform legii, testarea, dovada faptului că ați trecut prin boală sau vaccinarea nu mai sunt obligatorii, ci recomandate. Așadar, vom respecta toate măsurile sanitare impuse de lege și vă rugăm să țineți și voi cont de ele.

În zona start/ finish Piața Sfatului 

Pe tot timpul desfășurării Brasov Marathon toti participantii trebuie să îşi monitorizeze permanent starea de sănătate şi să respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanţarea socială, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei respiratorii, purtarea obligatorie a mastii de protectie pe toata durata evenimentului, dezinfectarea mainilor in zona de start.

Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre simptome caracteristice Covid-19 sau care l-a/le-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a veni la eveniment.

Participanții vor completa înainte de venire si vor aduce la eveniment o declarație pe proprie răspundere care atestă că înţeleg și acceptă riscurile participării la un eveniment de masă în contextul epidemiei actuale de COVID-19. 

Zona PIAȚA SFATULUI: Noi, organizatorii, vom asigura o echipa special dedicată protecției și prevenirii SARS-CoV-2, vom pune la dispoziție echipamentul de protecţie sanitară (mască, mănuşi) pentru întreg personalul implicat în organizarea competiţiei, (voluntari, furnizori, echipa de organizare); vom implementa măsurile de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în spaţiul destinat evenimentului pentru toţi participanţii, vom informa continuu în toate spaţiile folosite de competitori, prin anunţuri scrise/postere informative plasate la loc vizibil, privind regulile de igienă a mâinilor şi igiena respiratorie, practicarea responsabilităţii sociale prin distanţarea socială şi monitorizarea propriei stări de sănătate, vom asigura amplasarea vizibilă a dispenserelor cu soluții dezinfectante, precum și a prosoapelor de unică folosință (din hârtie), vom asigura containere speciale pentru debarasarea materialelor de protecție sanitară (măști și mănuși), vom delimita zona de acces catre kituri, zona de acces de intrare/ iesire. 

În PIAȚA SFATULUI, masca este obligatorie. Vă rugăm să păstrați în permanență o distanţă de siguranţă de minimum 2 m faţă de celelalte persoane prezente, inclusiv în timpul şedinţei tehnice.

-Accesul: Începand de vineri, 16 iulie 2021 ora 10.00 și până sâmbătă 17 iulie ora 20.00, accesul în zona Pietței Sfatului, va fi permis doar participanților, organizatorilor, partenerilor și furnizorilor evenimentului. Toți participanții vor prezenta Declarația de participare pe propria raspundere completată în prealabil și un act de identitate, documente care vor permite intrarea in zona de concurs.

Participanții vor avea acces în zona de concurs pe baza brățărilor primite în kit.

Vom asigura amplasarea vizibilă a dispenserelor cu soluții dezinfectante, precum și a prosoapelor de unică folosință (din hârtie). 

Vom asigura containere speciale pentru debarasarea materialelor de protecție sanitară (măști și mănuși).

Sub nicio formă nu va fi permis accesul spectatorilor, dar nici al însotițorilor sau în general al niciunei persoanei neimplicate direct în eveniment. 

Triaj epidemiologic: În zona Piața Sfatului cu aproximativ 200 metri înainte de zona de kituri/ start va fi amenajat un punct sanitar unde toţi participanţii (sportivi, organizatori, voluntari, reprezentanţi ai presei, parteneri, furnizori etc.) vor fi supuşi unui triaj realizat de personal calificat şi vor fi validati/trecuţi pe listă nominală a participanților, pentru a facilita o eventuală anchetă epidemiologică.

Start cursa: Se va da în mod decalat, în grupuri de 10 persoane la o distanță de 1,5m unul față de celălalt. În funcție de evoluția situației pandemice va fi luată o decizie concretă în acest sens, iar măsurile adoptate vor fi aduse la cunoștința concurenților în timp util. Purtarea măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii în zona de start. Concurenții se vor îndrepta spre zona de start urmând circuitul prestabilit de către organizatori. Vor fi semnalizate prin semne distincte pe asfalt pozitiile de start ale fiecarui concurent, pentru respectarea distanțarii sociale.

Depășirile: Pe traseu între concurenți se vor face cu respectarea măsurilor de distanțare, cu păstrarea distanței de siguranță de minim 1 m. Este interzisă eliminarea secrețiilor faringiene și nazale în apropierea altui participant.

Punctele de alimentare si hidratare: Pentru a ajuta distanțarea între persoane, punctele de alimentare vor fi amenajate cât mai pe lung, cu o distanță de cativa metri între fiecare masă/cort pentru a distanța atât voluntarii cât și concurenții.

În punctele de control, hidratare si alimentare de pe traseu nu vor fi admiși mai mult de 10 participanți concomitent.

Pentru toate probele, fiecare participant este obligat sa aiba propiul recipient astfel incat la punctele de suport putând să se alimenteze din bidoane mai mari, cu ajutorul voluntarilor. Nu vor exista pahare de unica folosinta.

Fiecare punct de alimentare va avea stație de dezinfectare înainte de punct cu aproximativ 50 metri, presemnalizat.

In punctele de hidratare si revitalizare, va fi oferit într-un kit/sacoșă, spre exemplu: o apă, un fruct, o ciocolata, etc., in functie de produsele disponibile. Este obligatorie parasirea zonei de alimentare imediat dupa primirea pachetului de revitalizare.

Masa (portia de papricas) va fi oferita participantilor in caserole individuale, pregatite si ambalate anterior intr-un loc autorizat.

Este interzisă eliminarea secrețiilor faringiene și nazale în public, particule pasibile de infectie si raspandire a virusului SARS-CoV-2.

Medaliile vor fi ridicate personal de concurenți din locul special amenajat, dupa linia de sosire. Este obligatorie părăsirea zonei de finish imediat după primirea medaliei. După linia de finish este obligatorie folosirea mastii de protectie. 

Premierea se va desfășura langa zona de start, în aer liber, cu personal responsabil pentru menținerea distanței și purtarea măștii în randul participanților prin atenționarea acestora în cazul nerespectării regulilor.

-În eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19, persoana cu simptomatologie specifica va fi izolata intr-un spatiu bine ventilat si care să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite, pregatit in prealabil de organizatori pana la un consult de specialitate/testare/evacuare din zona de concurs.

Dupa evenimentul Brasov Marathon este necesară o procedură de autoevaluare a fiecăruia dintre participanți, fie el concurent, organizator, voluntar, sponsor sau partener. Persoanele care prezintă sau vor prezenta simptomatologie COVID 19 trebuie sa anunțe autoritatile sanitare.

 

 • Brașov Marathon este o competiție outdoor cu caracter montan. Traseul se desfășoară pe poteci marcate în Brașov și Masivul Postăvarul. Organizatorul, Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov (CPNT), este o organizatie non profit, non guvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.
 • Concursul Brasov Marathon nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori/profesioniști a cărei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor/partenerilor de organizare.

Concursul este deschis celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort, pe baza declarației pe propria răspundere semnată la validarea înscrierii.

Pot participa și persoane care au 14 ani împliniți numai cu procură notarială de aprobare din partea ambilor părinți sau a tutorelui legal, și adeverință de la medic că sunt apți pentru efort fizic participare semimaraton montan/maraton montan, în funcție de situație.

 

Locuri disponibile

Maraton: 500 locuri

Semimaraton: 500 de locuri

Cros: 400 de locuri

Cursa copiilor: 0 locuri - CURSA COPIILOR NU VA AVEA LOC ÎN ACEST AN

 

Înscrierea

Înscrierea se face prin sitem shop: accesati adresa: www.brasovmarathon.ro/inscriere, alegeti cursa, completati formularul cu produsele extra, apoi finalizați înscrierea în secțiunea https://www.brasovmarathon.ro/checkout/.

După înscriere, numele, cursa, categoria, clubul, echipa și starea de validare se înregistrează automat în lista de participare. Validarea (confirmarea plății) se face manual și în funcție de modul în care ați achitat taxa și poate dura între 1 zi și 20 zile.

Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive.

Prin Înscrierea la Brasov Marathon participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul official www.brasovmarathon.ro/regulament, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibe solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.

Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul www.brasovmarathon.ro/regulament nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informațiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amânarea competiției se poate în funcție de avizul dat de primăria orașului Brașov. 

Oprirea / retragerea din cursă:

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat după start;

- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

- în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizări/descalificare:

- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;

- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la descalificare;
- Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;

- comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, , voluntari, arbitri, public, alte persoane – descalificare

- purtarea de căști / boxe care redau muzică în natură este interzis

- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;

Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Siguranță:

Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi total restricționată în zona urbană, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la Brasov Marathon, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicați în accident.

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează sau apar alte consecințe din cauza participării la acest concurs.

Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie

Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Acestea vor fi strânse de voluntari și aduse la cutia de Obiecte Pierdute.

Kitul de concurs

- Număr personalizat

- Șosete personalizate

- Tricou personalizat din bumbac

- Cronometrare individuală, videofinish individual;

- Puncte de alimentare pe traseele de Cros, Semimarathon și Marathon unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe, biscuiți, ciocolată, cașcaval etc.;

- Revitalizare în zona de Start/Sosire;

- Clasament online

- Medalie de finisher pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat;

- Ambulanță;
- Premii în bani, în echipament sportiv sau vouchere;

- Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții și voluntarii evenimentului

- Galerie foto

- O porție de gulaș “La ceaun”, după concurs;

- Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.

 

Kit personalizat

- Bluză tehnică Brașov Marathon

- Hoodie (Hanorac) Brașov Marathon

- Fustă Brașov Marathon

- Bentiță Brasov Marathon

 

RIDICAREA KITURILOR:

Kiturile de concurs pot fi ridicate după cum urmează:

  JOI, 15 IULIE 2021 - de la  SportGuru Brașov : ora 16:00 – 20:00 (! Doar pentru Brașovenii înscriși la proba de CROS !)

  VINERI, 16 IULIE 2021 - din Piața Sfatului ora 14:00 – 22:00

  SÂMBĂTĂ, 17 IULIE 2021 - din Piața Sfatului 

 -  pt proba de maraton: orele 6:30 - 7:30

 - pt proba de semimaraton: orele 8:00 - 9:30

Kitul de participare se ridică doar personal pe 15, 16 și 17 iulie 2021 de către participantul înscris online, pe baza unui act de identitate și a înmânării declarației de participare la eveniment completate și semnate;

Declarație pe proprie răspundere - adulți Declarație pe proprie răspundere - minori

Nu trimitem kitul prin poștă și nu comercializăm kituri;

→ Dacă, la sfarșitul cursei, vor rămane pachete de start neridicate de concurenți, acestea vor fi împărțite în ordine celor înscriși la fața locului care nu au avut kitul complet, iar apoi voluntarilor concursului.

Înscrierile ONLINE pentru Brașov Marathon 2021 sunt ÎNCHISE!

Înscrieri la fața locului se mai pot face în limita stocului disponibil, în Piața Sfatului din Brașov la corturile de ridicare kituri, după următorul program:

 • vineri, 16 iulie, de la ora 14:00 - 22:00
 • sâmbătă, 17 iulie, de la ora 6:30 - 8:00

*Pentru înscrierila la fața locului nu putem garanta primirea kitului complet.

Contribuția de participare pentru înscrierile la fața locului este de 200 de lei.


 

Înscrierile online s-au făcut online până la data de 30.03.2020. Ulterior acestei date, vom mai face înscrieri doar în perioadele anunțate pe toate canalele de comunicare, dar nu vom face înscrieri pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs.

Înscrierile se realizează doar prin intermediul acestui website, secțiunea Înscriere. Pentru a fi considerate validate, înscrierile trebuie să fie efectuate astfel:

Pasul 1 - alegi cursa la care dorești să participi din pagina de Înscriere.

Pasul 2

 • completezi datele din formular: Nume, Prenume, Telefon, Email, Club sportiv, Sex, Tip meniu, Data nașterii, Localitate, Mărime șosete - produs gratuit în kit, Mărime tricou bumbac - produs gratuit în kit
 • apeși butonul "Add to cart"

Pasul 3 - În cazul în care dorești și alte materiale extra (tricou tehnic /vestă/bentiță/fustă etc.), le poți alege din pagina de Înscriere, unde sunt afișate toate produsele. Pentru fiecare dintre ele alegi varianta care îți place cel mai mult și mărimea potrivită. Atenție! Mărimile nu sunt standard! Te rugăm să consulți ghidul de mărimi din descrierea produselor! Odată ales un produs, acesta poate fi primit deodată cu kitul de concurs sau poate fi livrat înainte, contracost (20 de lei livrare). Adaugi produsele în coș, apăsând butonul "Add to cart"

Pasul 4 - După ce ai adăugat înscrierea și produsele dorite în coș, verifică cu atenție coșul de cumpărături. Pentru a continua spre finalizarea comenzii, apasă butonul "Proceed to checkout"

Pasul 5 - În secțiunea Checkout completează formularul, alege modalitatea de ridicare a produselor extra (dacă este cazul) și alege modalitatea de plată:

 • prin Transfer bancar în contul menționat mai jos
 • plată online cu cardul, prin intermediul procesatorului de plăți securizat, Libra Pay (comision 0%)

Pasul 6 - Verifică emailul de confirmare a comenzii

Înscrierea va fi confirmată automat DOAR dacă ați efectuat plata până la capăt, prin intermediul procesatorului de plăți.

În cazul în care ați ales să achitați prin Transfer bancar sau ați împinat dificultăți la înscriere și nu puteți efectuați plata online, statusul înscrierii dumneavoastră va fi "În așteptare". Pentru validarea locului, vă rugăm să faceți plata contribuției de participare prin transfer bancar, în MAXIM 72 de ore de la înscrierea pe site. Odată depășite aceste 72 de ore, înscrierea va fi ștearsă din baza noastră de date și doar prin realizarea unei noi înscrieri pe site, cu efectuarea plății finalizată veți putea participa la una din cursele Brașov Marathon. După efectuarea plății prin transfer bancar, vă rugăm să ne trimiteți un email pe adresa contact@brasovmarathon.ro pentru a putea modifica manual statusul din "În așteptare" în "Confirmat".

 

Cod bancar (IBAN): RO02 BREL 0002 0013 5874 0101 deschis la Libra Bank
Beneficiar: Clubul pentru Protectia Naturii si Turism C.U.I. 8440864.
cu mențiunea "Brașov Marathon, Nume, Prenume, Cursă, Număr comandă (Order number)"

 • Contribuția de participare este considerată donație pentru realizarea evenimentului.
 • Plata contribuției de participare se face online, la înscriere, sau prin transfer bancar. Înscrierea în tabelul de participanți nu va fi validată fără înregistrarea plății la online sau verificarea extraselor de cont de către organizatori.
 • Termenele limită de înscriere online la curse sunt 25.12.2019 ora 23:59 pentru prima fază de înscrieri, 30.01.2020, ora 23:59, pentru a doua fază de înscrieri și 30.06.2021, ora 23:59 pentru locurile rămase disponibile.
 • După aceste termene nu se mai fac înscrieri online, iar cei care nu au contribuția de participare validată de bancă vor fi scoși din tabelul de participanți.
 • Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi.

PROGRAM BRAȘOV MARATHON 16-17 IULIE 2021


JOI, 15 IULIE 2021

RIDICAREA KITURILOR de la SportGuru Brașov: ora 16:00 – 20:00

! Doar pentru Brașovenii înscriși la proba de CROS !

VINERI, 16 IULIE 2021

RIDICAREA KITURILOR din Piața Sfatului: ora 14:00 – 22:00

ȘEDINȚA TEHNICĂ CROS: ora 16:00

START CURSĂ CROS: ora 17:00

MASA CALDĂ: Începând cu ora 18:00 se va servi porția de mâncare caldă pentru participanții la Cros by Pentalog

ȘEDINȚA TEHNICĂ SEMIMARATON: – ora 19:30,

ȘEDINȚA TEHNICĂ MARATON: ora 20:00,

PREMIEREA CURSEI CROS: ora: 20:30

 

SÂMBĂTĂ, 17 IULIE 2021

RIDICAREA KITURILOR - pt proba de maraton: orele 6:30 - 7:30

START CURSĂ MARATON: ora 8:00

RIDICAREA KITURILOR - pt proba de semimaraton: orele 8:00 - 9:30

START CURSĂ SEMIMARATON: ora 10.00

 • ora 11:30 estimăm sosirea câștigătorului de pe traseul maraton
 • ora 11:30 estimăm sosirea câștigătorului de pe traseu semimaraton

REVITALIZARE: orele 10:30 - 17.00 în zona de start/sosire are loc revitalizarea concurenților (apă, fructe, dulciuri, cașcaval, băuturi energizante).

MASA CALDĂ: Începând cu ora 11.00 se va servi porția de mâncare caldă pentru participanții la Semimaraton și Maraton


PREMIERE SEMIMARATON ȘI MARATON: ora 17:30

 

În funcție de condițiile meteo sau evenimente nepravăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

Schimbarea vremii sau a condițiilor traseului pot determina de asemenea modificarea orelor limită de sosire în posturile de control. Pe harta competiției vor apărea timpii limită în condiții meteo normale.

Participanții care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriți din cursă pentru propria lor siguranță și vor trebui să se întoarcă la finish însoțiți de organizatori.

În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

MARATHON

- dificil, are 38 km lungime și 2056 m diferență de nivel, se adresează doar sportivilor, celor foarte bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă.

→ Timp limită intermediar 1 - la intersecție Culmea Crucurului cu Peștera de Lapte (12 km): 3:30 min (ora 11:30)

→ Timp intermediar 2 - “La Carieră” (22.5km): 4:30 min (ora 12:30)

→ Timp intermediar 3 - postul “Liceul Silvic”(înainte de ultima urcare spre Șaua Tâmpei): 7 ore (ora 15:00)

→ Timp limită de parcurgere a traseului 8 ore.

Descriere, track și detalii - TRASEU MARATHON

SEMIMARATON

- dificultate mediu/dificil, are 21km lungime și 1016 m diferență de nivel, se adresează alergătorilor pregătiți fizic și mental

→ Timp limită de parcurgere a traseului: 6 ore (ora 16:00)

Descriere, track și detalii - TRASEU SEMIMARATON

CROS

- dificultate mediu, are 9km lungime și 369m diferență de nivel, este recomandat alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking.

→ Timp limita de parcurgere a traseului : 4 ore (ora 21:00)

Descriere, track și detalii - TRASEU CROS
Puncte de susținere

Pe Trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.

*Alimente in punctele de alimentare: Banane, Portocale, Lamai, Mere, Halva, Batoane de ciocolata, Cașcaval, Stafide, Apă, Energizant Sponser.

Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare, vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeți timp de câteva minute banda, să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuați de acolo;

Conservarea naturii

Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament, pe traseu și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător și a marcajelor de pe traseu vor atrage după sine descalificarea și interdicția de a mai participa la Brașov Marathon în viitor.

Modificarea traseului de către organizatori:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete).

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

→ Încălțăminte sport cu talpă profilată – pentru toate traseele

→ Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu). Este recomandată poziționarea numărului pe abdomen. *Este interzisă participarea cu alt număr de concurs decât cel personal.


Obligatoriu pentru cros: recipient pentru apă (nu vor exista pahare de unică folosință în posturile de alimentare și hidratare)
Obligatoriu pentru semimaraton: recipient cu 500 ml apă


Obligatoriu doar pentru  maraton:

 • Geacă impermeabilă / foiță
 • Borsetă/rucsac (în care să poată încăpea tot echipamentul avut pe traseu)
 • recipient cu 500 ml apă
 
RECOMANDĂRI
→ Șapcă
Apă suficientă, luând în calcul faptul că se anunță temperaturi caniculare
→ Utilizarea cremelor cu factor de protecție împotriva razelor UV

 

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul. Echipamentul poate fi verificat de către organizatori și arbitri și în traseu, iar lipsa elementelor din echipamentul obligatoriu poate duce la descalificare.

PREMII

Se premiază categoriile pentru care există minim 5 concurenți. În cazul unei categorii la care s-au înscris mai putin de 5 concurenți, categoria respectivă va fi comasată cu categoria precedentă. Excepție fac clasamentele de Open indiferent de cursă.

Cronometrarea se face la secundă, (ex. 5:38:22.4 va fi înregistrat 5:38:23) va câștiga cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului, respectând regulile prezentului Regulament. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1

PREMII ÎN BANI

Traseul Maraton: limita 420 de participanți 

- Open General Masculin și Feminin locul I-V 

Traseul Semimaraton: limita de 580 de participanți

-Open General Masculin și Feminin locul I- V

Traseul Cros: limita de 500 de participanți

-Open General Masculin și Feminin locul I -V

PREMII DE LA SPONSORI

Traseul Marathon

- Masculin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

- Feminin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

- Open General Masculin și Feminin

Traseul Semimaraton

- Masculin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

- Feminin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, 50-59 ani, peste 60 ani

- Open General Masculin si Feminin

 

ATENȚIE! Premiile în bani se acordă doar personal pe baza actului de identitate.

ATENȚIE! Daca ai primit premii in bani la Open, nu vei mai primi premii in bani la categorie.

- Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă, vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@brasovmarathon.ro

- Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi. Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimițând un email de solicitare la contact@brasovmarathon.ro. Transferul înscrierii către un alt participant este posibil DOAR până la data de 5 iulie 2021 și are o taxă de 40 de lei. Este de resposabilitatea dvs de a găsi persoana către care veți face transferul. Confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.

- Pentru modificarea tipului de cursă pentru care participantul a optat inițial (cros / semimaraton / maraton) se trimite email către contact@brasovmarathon.ro, până la data de 5 iulie 2021 și se percepe o taxă de 40 de lei, plus eventuala diferență dată de taxele de înscriere diferite. Dacă transferul se face către o cursă mai scurtă, diferența nu se rambursează. ESTE PERMISĂ O SINGURĂ SCHIMBARE.

DUPĂ 5 IULIE 2021 NICI O MODIFICARE ULTERIOARĂ NU VA MAI FI ACCEPTATĂ, din motive organizatorice.

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:


– pierderea sau modificarea numărului de concurs;

– nerespectarea traseului;

– utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;

– părăsirea echipamentului pe traseu;

– aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;

– neacordarea de ajutor unui alt alergător aflat în dificultate în limita regulei “Primum non nocere”

– lipsa de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari
– depășirea timpului limită anunțat în prealabil de organizatori

Este interzis suporterilor și spectatorilor să însoțească participanții în cursă. De asemenea este interzis ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori. Spațiul va fi delimitat și marcat de organizatori.

Pe durata cursei fiecare participant trebuie să-și care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior.

Organizatorii pot penaliza/descalifica participanții ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

Despre organizarea evenimentului:

- Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior).

Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

- Declarația de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului;

- Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 1500 de locuri disponibile; limita wildcardurilor este de 10 locuri (5 locuri feminin si 5 locuri masculin);

- După 30.06.2021 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

- Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov și paginii Brasov Marathon.

- În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email validă vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs;

- Participanții/voluntarii care câștigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).

Despre ședința tehnică:

- Ședințele tehnice vor avea loc în data de 16 iulie 2021, de la ora 16:00 pentru cros, pentru semimaraton de la ora 19:30, respectiv pentru maraton de la ora 20:00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Brasov Marathon. Locația ședintei tehnice va fi comunicată prin email și prin rețelele de socializare (Facebook și Instagram)

- Absența participanților de la sedința tehnică din data de 16 iulie poate duce la necunoașterea unor informații vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Vă rugăm insistent să aflați cele comunicate de noi întrebandu-i pe ceilalți concurenți sau pe organizatori.

- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia acceptă implicit faptul că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.

- Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

- Pentru a spori șansele de a fi fotografiați, vă recomandăm ca în dreptul fotografilor să păstrați puțin distanța față de ceilalți concurenți.

În ediția Brașov Marathon din 2021 NU VA AVEA LOC Cursa copiilor, din cauza restricțiilor impuse în această perioadă.

În ediția Brașov Marathon din 2021 NU VA AVEA LOC Cursa persoanelor cu dizabilități, din cauza restricțiilor impuse în această perioadă.

În săptămâna dinaintea cursei vom răspunde mai greu la emailuri și mesaje, concentrându-ne pe organizare. Recomandăm să citești cu atenție toate secțiunile Regulamentului și site-ului, toată informația necesară este aici.

Pentru alte informații suplimentare, contactează-ne pe adresa de email contact@brasovmarathon.ro și îți vom răspunde la toate întrebările.

Modificarea traseului de către organizatori, anularea cursei sau amânarea:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete).

De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amânarea sau anularea competiției poate avea loc în condiții independente de noi, datorită unor legi sau ordine naționale provizorii, în funcție de avizul dat de Primăria orașului Brașov sau din motive ce țin de sănătatea și securitatea națională. În cazul în care suntem nevoiți să anulăm cursa contribuția de participare NU va fi retunată, dar kiturile de participare vor fi trimise prin poștă sau vor fi predate personal în Brașov.

ACTUALIZARE REGULAMENT 03.04.2020 - Brașov Marathon

 

📢 AMÂNARE BRAȘOV MARATHON 2020 în data de 3 OCTOMBRIE 2020 📢

Din cauza pandemiei mondiale cu Covid19, ediția a IX-a Brașov Marathon 2020, care era programată a avea loc pe data de 25 aprilie 2020, va fi amânată pentru data de 3 octombrie 2020.

Menționăm faptul că nu avem încă certitudinea că peste câteva luni lucrurile vor reveni la normal și planul nostru de a ne bucura împreună de alergarea în natură pe data de 3 octombrie va putea fi pus în aplicare, însă stăm cu ochii pe tot ce se întâmplă și vă ținem la curent cu eventualele modificări ce ar putea să apară, noi vom continua munca pentru obținerea avizelor și autorizațiilor în continuare.

 

În ceea ce privește înscrierile de până acum, acestea rămân valabile și sunt transferate automat la ediția din 3 octombrie 2020. Dacă din diverse motive calendarul nostru nu se sincronizează cu planurile personale ale alergătorilor înscriși până acum și aceștia nu pot participa, variantele pe care le propunem sunt următoarele:

👉 SCHIMBAREA ÎNSCRIERII CĂTRE ALTĂ CURSĂ (alt traseu) din cadrul Brașov Marathon - caz în care nu se vor mai aplica taxe de procesare a transferului, nici alte diferențe de preț (nici în plus, nici în minus). Condiția de transfer este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020 și să completați formularul “1. Schimbare traseu” , până la data de 30 august 2020.

👉 TRANSFERUL ÎNSCRIERII CĂTRE ALT ALERGĂTOR - caz în care nu se vor mai aplica taxe de procesare a transferului. Condiția de transfer este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020 și să completați formularul “2. Transfer înscriere alt participant” , până la data de 30 iunie 2020.

👉 TRIMITEREA KITULUI DE PARTICIPARE prin Poșta Română, în cazul în care înscrierea a fost finalizată până la data de 9 martie 2020 + DISCOUNT 10% pentru înscrierea la ediția din 2021. Alegând această opțiune, NU veți mai putea participa la ediția din 3 octombrie 2020, nici la ediția din 24 aprilie 2021, pe baza înscrierii efectuate pentru ediția din 25 aprilie 2020. Cererile pentru trimiterea kiturilor (de bază + produsele personalizate comandate cu livrare la ridicarea kitului) vor fi trimise completând formularul “3. Trimitere kit prin poștă” .  Vom începe livrarea kiturilor de îndată ce se vor ridica restricțiile din timpul stării de urgență. 

👉 TRANSFERUL ÎNSCRIERII CĂTRE EDIȚIA DIN 2021 - Condiția de transfer este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020 și să completați formularul “4. Transfer înscriere 2021” , până la data de 30 iunie 2020. Pentru înscrierile transferate pentru ediția din 2021, va fi trimis pe adresa de email comunicată în formular, un cod pentru pentru reînscriere. Codul va fi valid DOAR după startul înscrierilor pentru ediția 2021.

*kitul de participare de bază primit de cei care își transferă înscrierea pentru ediția din 2021, și care au fost înscriși până la data de 9 martie 2020, ar putea fi același ca pentru ediția din anul 2020.

*transferurile și modificările sunt gratuite în limita a o modificare / per participant

*Notă: Variantele propuse mai sus se datorează faptului că evenimentul era stabilit inițial în luna aprilie și majoritatea cheltuielilor au fost deja realizate, fiindu-ne practic imposibil să returnăm contribuțiile de participare în totalitate celor înscriși.

 

📢 BRAȘOV MARATHON 2020 - 3 OCTOMBRIE 2020 📢

❗️ Brașov Marathon ediția din 2021 - 24 APRILIE 2021 ❗️

 

 

📢 AMÂNARE BRAȘOV MARATHON în anul 2021 📢

Din cauza pandemiei mondiale cu Covid19, ediția a IX-a Brașov Marathon 2020, care era programată a avea loc pe data de 25 aprilie 2020, și care fusese amânată pentru data de 3 octombrie, va fi amânată pentru anul 2021.

Menționăm faptul că nu avem încă certitudinea că peste câteva luni lucrurile vor reveni la normal și planul nostru de a ne bucura împreună de alergarea în natură de pe o anumită dată de anul viitor va putea fi pus în aplicare, însă stăm cu ochii pe tot ce se întâmplă și vă ținem la curent cu eventualele modificări ce ar putea să apară, noi vom continua munca pentru obținerea avizelor și autorizațiilor în continuare, ținând cont de toți factorii externi și anunțându-vă din timp orice noutate.

 

În ceea ce privește înscrierile de până acum, acestea rămân valabile și sunt transferate automat la ediția din anul 2021. Dacă din diverse motive calendarul nostru nu se sincronizează cu planurile personale ale alergătorilor înscriși până acum și aceștia nu pot participa, variantele pe care le propunem sunt următoarele:

👉 SCHIMBAREA ÎNSCRIERII CĂTRE ALTĂ CURSĂ (alt traseu) din cadrul Brașov Marathon - caz în care nu se vor mai aplica taxe de procesare a transferului, nici alte diferențe de preț (nici în plus, nici în minus). Condiția de transfer este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020, confirmat și să completați formularul "1. Schimbare traseu" , până la data de 15 ianuarie 2021.

👉 TRANSFERUL ÎNSCRIERII CĂTRE ALT ALERGĂTOR - caz în care nu se vor mai aplica taxe de procesare a transferului. Condiția de transfer este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020, confirmat și să completați formularul "2. Transfer înscriere alt participant" , până la data de 1 ianuarie 2020.

👉 RETURNAREA CONTRIBUȚIEI DE PARTICIPARE - Condiția de returnare a contribuției de participare este să fi fost înscris până la data de 9 martie 2020, confirmat și să completați formularul "3. Returnare contribuție 2020" , până la data de 15.12.2020.

Contribuția de participare va fi restituită prin transfer bancar în procent de 55%, în maxim 30 de zile de la solicitarea prin formularul mai sus menționat.

👉 TRIMITEREA PRODUSELOR EXTRA ÎNAINTEA CURSEI (prin Poșta Română). În cazul în care înscrierea ta a fost finalizată până la data de 9 martie 2020, ai fost confirmat și ai comandat produse extra în kit, pe care ai vrea să le utilizezi la antrenamente, ne poți scrie și noi ți le trimitem, înscrierea rămânând valabilă pentru anul 2021. Transportul va fi cu plata la livrare (contracost). Cererile pentru trimiterea produselor personalizate comandate vor fi trimise completând formularul “4. Trimitere produse extra prin poștă”, până la data de 15.12.2020.

👉 TRIMITEREA KITULUI DE PARTICIPARE prin Poșta Română, în cazul în care înscrierea a fost finalizată până la data de 9 martie 2020 + DISCOUNT 10% pentru înscrierea la ediția din 2021. Alegând această opțiune, NU veți mai putea participa la ediția din 2021, pe baza înscrierii efectuate pentru ediția din 25 aprilie 2020. Cererile pentru trimiterea kiturilor (de bază + produsele personalizate comandate cu livrare la ridicarea kitului) vor fi trimise completând formularul “5. Trimitere kit prin poștă”, până la data de 15.12.2020.

*kitul de participare de bază primit de cei care au fost înscriși până la data de 9 martie 2020 și vor participa la ediția din 2021, va fi același ca pentru ediția din anul 2020.

*transferurile și modificările sunt gratuite în limita a o modificare / per participant

*Notă: Variantele propuse mai sus se datorează faptului că evenimentul era stabilit inițial în luna aprilie 2020 și majoritatea cheltuielilor pentru realizarea evenimentului au fost deja realizate, fiindu-ne practic imposibil să returnăm contribuțiile de participare în totalitate celor înscriși.

 

❗️ Brașov Marathon amânat în 2021 ❗️

MAGAZIN