VOLUNTARI
- Home
- VOLUNTARI
Fii parte din echipa noastră
Brașov Marathon este un eveniment sportiv organizat de oameni, pentru oameni. Avem nevoie de ajutorul tău să creăm pentru a XIII-a oară atmosferă perfectă a acestui concurs, în Piața Sfatului, pe potecile de sub Tâmpa, pe Vârful Tâmpa, pe Vârful Postăvaru sau chiar pe Vârful Piatra Mare. O zi plină cu zâmbete și reușite este rezultatul muncii voluntarilor, chiar de dinainte de concurs.
Așa că hai cu noi pe 30 mai – 1 iunie 2025 sau înainte și participă la organizarea celui mai greu concurs de alergare montană din Brașov!
Beneficiile unui voluntar
Oportunități de implicare continuă:
Posibilitatea de a fi integrat în echipa de organizare pentru edițiile următoare ale evenimentului, oferind oportunități de creștere și contribuție pe termen lung.
Certificat de voluntariat:
Obținerea unui certificat de voluntariat în conformitate cu Legea Voluntariatului, care poate fi util în completarea CV-ului și recunoașterea angajamentului în comunitate.
Satisfacție și împlinire personală:
Experiențe din care să înveți și să creșți, oferindu-ți oportunitatea de a contribui la buna desfășurare a unui eveniment sportiv de alergare major din Brașov.
Dezvoltare personală și profesională:
Acces la training-uri și activități de inițiere în domeniul montan, care îți oferă oportunități de dezvoltare personală și abilități practice.
Experiențe deosebite
Posibilitatea de a experimenta activități cu specific montan și de a petrece timp în natură alături de comunitatea BVM (drumeții montane, ateliere).
Interacțiune socială
Oportunitatea de a participa la petrecerea voluntarilor și workshop-uri dedicate, care să încurajeze legăturile sociale și să întărească comunitatea voluntarilor BVM.
Networking și relații interpersonale
Interacțiune cu oameni implicați și angajați în cauze similare, ceea ce poate duce la stabilirea unor legături și relații interpersonale valoroase.
Kit de voluntar:
Primirea unui kit de voluntar, inclusiv tricou, materiale promoționale și produse, care să faciliteze participarea și să ofere un sentiment de identitate în cadrul evenimentului.
Încredere și motivare
Participarea la astfel de evenimente ca voluntar îți va crește încrederea în sine și îți va oferi recompense motivaționale care contribuie atât la dezvoltarea personală, cât și la cea emoțională.
Alătură-te Echipei: Formular de înscriere
Regulament voluntari
Îți mulțumim că prin aportul tău, reușim împreună să facem un eveniment apreciat de comunitatea de alergători montani, și să plasăm orașul Brașov pe harta competițiilor de profil din România.
Pentru a te înscrie ca voluntar la acest eveniment trebuie să ai vârsta de 16 ani împlinită în perioada evenimentului (30 mai – 1 iunie 2025). Voluntarii minori sunt obligați să prezinte un acord parental, semnat de părinte sau reprezentantul legal, până în data de 27 mai 2025. Un model de acord parental poate fi solicitat și trimis prin e-mail voluntar@brasovmarathon.ro
Obligațiile organizatorului:
- Organizatorii își asumă sa ofere voluntarului înscris în termenul limită:
- 1 tricou de voluntar
- o masă caldă (disponibilă în Piața Sfatului – zona de start/finish)
- un sandwich/o gustare – în cazul în care postul în care va fi poziționat voluntarul nu este post de revitalizare/alimentare
- alte materiale promoționale furnizate de sponsorii evenimentului
- De a oferi voluntarului oportunitatea și materialele necesare pentru a-și desfășura activitatea voluntară într-un mod adecvat.
- De a furniza contractul de voluntariat, iar la solicitarea voluntarului un certificat de voluntariat.
- Organizatorii își asumă instruirea voluntarilor și oferirea informațiilor corespunzătoare pentru o bună desfășurare a evenimentului.
Obligațiile voluntarului:
- Prezența obligatorie a voluntarului în data de sâmbătă (31.05.2025) și duminică (01.06.2025) începând cu ora 6:00 (dimineața) în Piața Sfatului, până la ora 19:00.
- Contractul de voluntariat va fi semnat de voluntar și predat de acesta până în data de 30.05.2025.
- Voluntarul își asumă faptul că pe durata evenimentului acesta va face parte din imaginea Brașov Marathon și va manifesta un comportament adecvat în acest sens.
- Voluntarul este de acord că organizatorul are dreptul de a posta și prelucra pozele și videoclipurile în care apare acesta.
- Voluntarul își asumă faptul că a luat la cunoștință Legea nr.14/2014 (cu modificările ulterioare), care reglementează activitatea de voluntariat din România (https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/159292)
- Voluntarul va depinde de șeful de post pe durata evenimentului și va urma indicațiile coordonatorului de voluntari.
- Voluntarii sunt rugați să vină în echipament (haine, încălțăminte) adecvat postului în care se vor afla și a condițiilor de meteo (ex: Vf. Postăvaru și alte posturi de pe traseu – haine groase, rezistente la ploaie/apă, vânt, frig etc.). Atenție, pe munte vremea este instabilă.
- Voluntarii au obligația de a înștiința organizatorii în legătură cu probleme medicale.
- Voluntarii își asumă faptul că vor furniza date reale în formularele și contractele furnizate de organizatori.
- Este necesară purtarea la vedere a tricoului de voluntar alături de ecuson, găsit în kitul de voluntar, pe toată durata evenimentului (vineri – la predare kit-uri participanți, sâmbătă și duminică – toată ziua).
- Respectul reciproc, limbajul adecvat și atitudinea responsabilă sunt foarte importante pentru noi. Astfel, solicităm un comportament corespunzător în raport cu ceilalți voluntari, echipa de organizare și cu participanții, atât înainte, în timpul, cât și după eveniment.
- În cazul incapabilității de a mai participa la eveniment în calitate de voluntar, din diverse motive, după confirmarea participării și asumarea unui post, voluntarul se obligă să anunțe telefonic coordonatorul de voluntari în cel mai scurt timp.
- În cazul apariției unor conflicte cu oricare din părțile implicate în eveniment, voluntarul își va asuma o atitudine amiabilă și va comunica problema șefului de post sau coordonatorului de voluntari.
- Voluntarii nu vor consuma băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise sau cu efect care influențează starea psiho-emoțională pe durata desfășurării evenimentului.
- Voluntarii vor păstra curățenia și vor avea o atitudine pro-mediu, deoarece specificul evenimentului este unul educativ, ecologic și prietenos cu mediul înconjurător.
Obligațiile șefilor de post:
- Sunt responsabili de voluntarii desemnați postului lor.
- Asumarea unei atitudini de cooperare și înțelegere față de voluntarii aflați sub coordonarea lor și față de coordonatorul de voluntari și de echipa de organizare.
Te așteptăm cu drag în echipa noastră, iar cu ajutorul tău vom realiza un eveniment sportiv adresat alergătorilor montani cu impact asupra comunității locale.
Coordonator voluntari:
Florin Dragoș CĂPRIȚĂ
Telefon: 0747774954