Brasov Marathon - Icon Ultramaraton

ULTRAMARATON


250

Locuri

Puncte 🥛Hidratare 🍌Alimentare Ultra maraton
🍌 Șaua Tâmpei 5 km
🥛 La Băncuță 9 km
🥛 Poiana Ruia 14.5 km
🍌 Cabina Mică, Postăvaru 16 km
🍌 Carieră, Poiana Brașov 24.5 km
🍌 Bunloc 36 km
🍌 Cabana Piatra Mare 45, 49km
🍌 Bunloc 56 km
🍌 Finish 70km

Când?

13 MAI 2023

Start

Piața Sfatului
ora 07:00

Timp limită

16 ore

Descrierea traseului

70km, 3900m diferență de nivel, 4 vârfuri

Vei lua startul din Piața Sfatului din apropierea Muzeului de Istorie. Înaintezi pe lângă Biserica Neagră, traversezi strada Nicolae Bălcescu către Poarta Schei. Odată trecut de aceasta, faci stânga pe lângă arena Liceului Sportiv. Apoi continui în urcare până pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu).

De pe aleea Tiberiu Brediceanu urci pe Drumul Serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. Din Vârful Tâmpa (960m, primul din Arcul Brașovului) cobori în Șaua Tâmpei și continui pe triunghi galben, până te întâlnești cu triunghi albastru. Urmezi drumul forestier către dreapta, în ușoară urcare. Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție de trasee mergi către stânga pe poteca marcată cu bandă albastră ce urcă pe culme.

Din Poiana Ruia, urci paralel cu pârtia Sulinar până pe Vârful Postăvaru (1799 m, al doilea din Arcul Brașovului). Din vârf vei coborî la Cabana Postăvaru, pe traseul cruce albastră - după cabina Kanzel, spre stânga, înaintea cabanei Salvamont. De la cabană vei cobori pe același marcaj, cruce albastră, traversezi pârtia Lupului și apoi prin pădure până la gondola din Poiana Brașov.

De la gondolă urmezi traseul cruce roșie, traversezi pârtia Bradul. Apoi alergi poteca ce trece pe deasupra stațiunii până în punctul “Cariera Veche”. De aici urmezi marcajul ⦿ punct albastru, în urcare susținută, până într-o poiană unde este o intersecție de poteci. De aici, mergi spre dreapta pe poteca cu același marcaj, ce trece pe lângă Peștera de Lapte și continuă până în culmea Crucurului.

Coborând spre Poiana Stechil pe marcaj bandă albastră, marcajul cruce galbenă se desparte de bandă albastră după vârful Vama (1428m). Tot aici traseul de ultra se desparte de cel de maraton, comun pâmă în acest punct. Tu vei continua la dreapta pe marcajul cruce galbenă. La următoarea intersecție, după ce ai lăsat Valea Răcădăului pe dreapta, marcajele se despart din nou - cruce galbenă spre stânga și bandă albastră și triunghi galben spre dreapta. Continuă spre dreapta pe bandă albastră, treci printr-o intersecție cu bandă roșie, și alergi până aproape de cartierul Noua. De aici vei urma o potecă nemarcată de 6-700m până la spitalul Sf Constantin, treci pe sub podul de cale ferată, pe asfalt, apoi pe sub podul rutier peste râul Timiș, de pe DN1, iar la aproximativ 50m după podul rutier, vei continua pe Strada Stejarului (prima stradă imediat după sediul Bavaria Automobile). La intersecția cu strada Colonel Kiss Sándor se află postul de alimentare 🍌.

De aici vei continua pe strada Bonloc și apoi pe lângă stația inferioară a telescaunului Bunloc, pe marcajul triunghi roșu / bandă albastră. Treci pe lângă ruinele fostei cabane Bunloc, pe dreapta, și pe lângă cabana Sava pe stânga (atenție cabana Sava este proprietate privată și nu este deschisă publicului). Aproape de Vârful Bunloc (1185 m, al treilea din Arcul Brașovului), marcajele turistice se despart, iar tu vei urma banda albastră (Șirul Stâncilor) până la cabana Piatra Mare, unde este următorul post de alimentare 🍌. De la cabană urci, urmând traseul triunghi albastru până pe Vârful Piatra Mare (1843 m, ultimul din Arcul Brașovului) și înapoi. La coborâre urmezi bandă galbenă. Înainte de Canionul Șapte Scări vei urma ⦿ punct roșu, traseul de ocolire a canionului, iar după canion revii pe bandă galbenă până în Dâmbu Morii. Odată ajuns la Dâmbu Morii, continuă pe asfalt până la prima intersecție, cotește prima la dreapta pe strada Piatra Mare și după 50m la stânga pe Strada Fagului care se continuă cu Strada Colonel Kiss Sándor, pe sub pădure, până la postul de alimentare 🍌 Bunloc.

De aici urmezi același traseu până la spitalul Sf Constantin, urci pe poteca nemarcată și apoi pe drumul forestier Noua. Alergi pe o serie de poteci până în culmea Răcădăului și apoi, traversând pe lângă barajul Răcădău, urci pe La Iepure și te îndrepți pe promenada ce înconjoară muntele Tâmpa. Parcurge-o până când ajungi, din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu; de aici înspre Piața Sfatului și Finish, în sens invers pe traseul de la start!!


1

Timp limită intermediar 1

Intersecție Culmea Crucurului cu Peștera de Lapte (14 km)
4:30 min (ora 11:30)
2

Timp limită intermediar 2

“La Carieră” (24,5 km)
5:30 min (ora 12:30)
3

Timp limită intermediar 3

“Bunloc” (înainte de ultima urcare spre Vârful Bunloc și Vârful Piatra Mare - 36 km)
8 ore (ora 15:00)
4

Timp limită intermediar 4

“Bunloc” (la coborârea din Vârful Piatra Mare - 56 km)
13h30m (ora 20:30)