Brasov Marathon - Icon Semimaraton

SEMIMARATON


700

Locuri

Puncte 🥛Hidratare 🍌Alimentare Semimaraton
🍌 Șaua Tâmpei 5 km
🥛 La Băncuță 9 km
🥛 Fântânița Dreptății 12 km
🥛 Treptele lui Gabony 15 km
🍌 Șaua Tâmpei 17 km
🍌 Finish 21 km

Când?

13 MAI 2023

Start

Piața Sfatului
ora 10:00

Timp limită

6 ore

Descrierea traseului

21km, 1050m diferență de nivel

Vei lua startul din Piața Sfatului din apropierea Muzeului de Istorie. Înaintezi pe lângă Biserica Neagră, traversezi strada Nicolae Bălcescu către Poarta Schei. Odată trecut de aceasta, faci stânga pe lângă arena Liceului Sportiv. Apoi continui în urcare până pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu).

De pe aleea Tiberiu Brediceanu urci pe Drumul Serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. Din Vârful Tâmpa (960m) cobori în Șaua Tâmpei și continui pe triunghi galben, până te întâlnești cu triunghi albastru. Urmezi drumul forestier către dreapta, în ușoară urcare. Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție de trasee mergi către dreapta pe poteca marcată cu bandă albastră, până in Poiana Stechil.

Traversezi poiana spre stânga pe marcaj cruce albastră până în postul de hidratare Fântânița Dreptății. Continui traseul prin spatele grădinilor, pe poteca paralela cu aleea Tiberiu Brediceanu, pe deasupra acesteia, până ajungi la Treptele lui Gabony. Urci treptele săpate in stâncă, pe marcaj triunghi galben, dupa care traversezi culmea muntelui Tâmpa și cobori în Șaua Tâmpei.

De aici cobori pe drumul forestier până la promenada ce înconjoară muntele Tâmpa. Parcurge-o până când ajungi din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu. De aici te îndrepți spre Piața Sfatului și Finish, în sens invers, pe traseul de la start.