21k_icon

SEMIMARATON
by Banca Transilvania

700

Locuri

Puncte Hidratare/Alimentare Semimaraton
Șaua Tâmpei – alimentare 5 km
Valea Cetății – hidratare 9 km
Fântânița Dreptății – hidratare 12 km
Treptele lui Gaboni 14.7 km
Șaua Tâmpei – alimentare 17 km
Finish – alimentare 21km

Când?

4 iunie 2022

Start

Piața Sfatului
ora 10:00

Timp limită

6 ore

Descrierea traseului

Startul se va da din Piața Sfatului din apropierea Muzeului de Istorie. Se înaintează pe lângă Biserica Neagră, se traversează strada Nicolae Bălcescu către Poarta Schei.

Odată trecuți de aceasta, se face stânga pe lângă arena Liceului Sportiv. Apoi continuăm în urcare până pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu). Se înaintează pe alee lăsând pe stânga Patinoarul, apoi pe dreapta Telecabina și restaurantul Casa Pădurarului.

De pe aleea Tiberiu Brediceanu se urcă apoi pe Drumul serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. Din Vârful Tâmpa se coboară în Șaua Tâmpei și se continuă pe triunghi galben, până se întâlnește cu triunghi albastru.

Se urmează drumul forestier către dreapta, în ușoară urcare.

Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție urmează traseul marcat cu bandă albastră, ce merge relativ plat spre Poiana Stehil.

Din acest punct, se traversează poiana înspre stânga și se coboară până la punctul numit Fântânița Dreptății (marcaj cruce albastră). De aici se traversează prin spatele grădinilor, iar mai apoi pe poteca paralelă cu aleea Tiberiu Brediceanu, pe deasupra acesteia. Se urcă treptele lui Gabony, săpate în stâncă și, după ce se traversează culmea muntelui Tâmpa, se coboară în Șaua Tâmpei.

De aici se urmează drumul forestier ce coboară până în promenada ce înconjoara muntele Tâmpa. Se parcurge aceasta până când se ajunge, din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu; de aici înspre Piața Sfatului și Finish, în sens invers pe traseul de la start!