Brasov Marathon - Icon Maraton

MARATON


650

Locuri

Puncte ????Hidratare ????Alimentare Maraton
???? Șaua Tâmpei 5 km
???? La Băncuță 9 km
???? Poiana Ruia 14.5 km
???? Cabina Mică, Postăvaru 16 km
???? Carieră, Poiana Brașov 24.5 km
???? La Băncuță 31.5 km
???? Fântânița Dreptății 34 km
???? Șaua Tâmpei 35.5 km
???? Finish 41km

Când?

13 MAI 2023

Start

Piața Sfatului
ora 08:00

Timp limită

8 ore

Descrierea traseului

41km, 2200m diferență de nivel

Vei lua startul din Piața Sfatului din apropierea Muzeului de Istorie. Înaintezi pe lângă Biserica Neagră, traversezi strada Nicolae Bălcescu către Poarta Schei. Odată trecut de aceasta, faci stânga pe lângă arena Liceului Sportiv. Apoi continui în urcare până pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu).

De pe aleea Tiberiu Brediceanu urci pe Drumul Serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. Din Vârful Tâmpa (960m) cobori în Șaua Tâmpei și continui pe triunghi galben, până te întâlnești cu triunghi albastru. Urmezi drumul forestier către dreapta, în ușoară urcare. Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție de trasee mergi către stânga pe poteca marcată cu bandă albastră ce urcă pe culme.

Din Poiana Ruia, urci paralel cu pârtia Sulinar până pe Vârful Postăvaru (1799 m). Din vârf vei coborî la Cabana Postăvaru, pe traseul cruce albastră - după cabina Kanzel, te îndrepți spre stânga, înaintea cabanei Salvamont. De la Cabana Postăvaru cobori pe cruce albastră, traversezi pârtia Lupului și apoi cobori prin pădure până la gondola din Poiana Brașov.

De la gondolă urmezi traseul cruce roșie, traversezi pârtia Bradul și apoi alergi poteca ce trece pe deasupra stațiunii până în punctul “Cariera Veche”. De aici urmezi marcajul ⦿ punct albastru, în urcare susținută, până într-o poiană unde este o intersecție de poteci. De aici, mergi spre dreapta pe poteca cu același marcaj, ce trece pe lângă Peștera de Lapte și continuă până în culmea Crucurului.

Cobori această culme pe marcaj bandă albastră. După vârful Vama (1428m) traseul de maraton se desparte de ultramaraton. Ultramaratonul continuă la dreapta pe marcaj cruce galbenă, iar maratonul ușor la stănga pe marcaj bandă albastră, până in Poiana Stechil.

Traversezi poiana spre stânga pe marcaj cruce albastră până în postul de hidratare Fântânița Dreptății. Continui traseul prin spatele grădinilor, iar apoi urci în Șaua Tâmpei pe marcaj bandă albastră.

De aici cobori pe drumul forestier până la promenada ce înconjoară muntele Tâmpa. Parcurge-o până când ajungi din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu. De aici te îndrepți spre Piața Sfatului și Finish, în sens invers, pe traseul de la start.