38k_icon

MARATON

700

Locuri

Puncte Hidratare/Alimentare Maraton
Șaua Tâmpei – alimentare 5 km
Valea Cetății – hidratare 9 km
Cabina Mică, Postăvaru – hidratare 16 km
Carieră, Poiana Brașov – alimentare 22 km
Fântânița Dreptății – hidratare 32 km
Șaua Tâmpei – alimentare 33.5km
Finish – alimentare 38km

Când?

4 iunie 2022

Start

Piața Sfatului
ora 08:00

Timp limită

8 ore

Descrierea traseului

Startul se va da din Piața Sfatului din apropierea Muzeului de Istorie. Se înaintează pe lângă Biserica Neagră, se traversează strada Nicolae Bălcescu către Poarta Schei. Odată trecuți de aceasta, se face stânga pe lângă arena Liceului Sportiv. Apoi continuăm în urcare până pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu).

De pe aleea Tiberiu Brediceanu se urcă apoi pe Drumul serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. Din Vârful Tâmpa se coboară în Șaua Tâmpei și se continuă pe triunghi galben, până se întâlnește cu triunghi albastru.

Se urmează drumul forestier către dreapta,în ușoară urcare. Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție de trasee se urmează, către stânga, poteca marcată cu bandă albastră ce urcă pe culme.

Ajungând în Poiana Ruia, se va urca paralel cu pârtia Sulinar

până pe Vârful Postăvaru (1799 m). Din vârf se va coborî la Cabana Postăvaru, iar mai departe în Poiana Brașov.

Se urmează poteca ce trece pe deasupra stațiunii până în punctul “Cariera Veche”. De aici se urmează marcajul punct albastru, în urcare susținută, până într-o poiană unde se gasește o intersecție de poteci. De aici, se merge spre dreapta pe poteca cu același marcaj, se trece pe lângă Peștera de Lapte și se continuă până în culmea Crucurului. Se coboară această culme până în Poiana Stehil.

Din acest punct, se traversează poiana înspre stânga și se coboară până la punctul numit Fântânița Dreptății (marcaj cruce albastră). De aici se traversează prin spatele grădinilor, iar mai apoi se urcă direct în Șaua Tâmpei.

De aici se urmează drumul forestier ce coboară până în promenada ce înconjoară muntele Tâmpa. Se parcurge aceasta până când se ajunge, din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu; de aici înspre Piața Sfatului și Finish, în sens invers pe traseul de la start!!