Brasov Marathon - Icon Cursa persoanelor cu abilitati speciale

CURSA PERSOANELOR CU ABILITĂȚI SPECIALE

Cursa persoanelor cu abilități speciale, din cadrul Brașov Marathon 2024 este GRATUITĂ și este susținută din contribuțiile de paticipare de la probele de Cros, Semimaraton, Maraton și Ultramaraton.

CURSA PERSOANELOR CU ABILITĂȚI SPECIALE

Cursa persoanelor cu abilități speciale, din cadrul Brașov Marathon 2024 este GRATUITĂ și este susținută din contribuțiile de participare de la probele de Cros, Semimaraton, Maraton și Ultramaraton.

100

Locuri

Când?

2 iunie 2024

Start

Piața Sfatului
ora 13:00

Caracteristicile specifice cursei

Cursa pentru persoane cu abilități speciale este un eveniment special marca Brașov Marathon care a apărut din dorința de a include toate categoriile de persoane în ceea ce pentru noi este interacțiunea cu natura, competivitatea și afirmarea socială. Cursa este gratuită pentru toți cei înscriși.

Descrierea traseului

Traseul cursei persoanelor cu abilități speciale va avea startul în Piața Sfatului. Acesta presupune parcurgerea unui traseu în jurul Pieței Sfatului. Lungimea totală de parcurs este de aproximativ jumătate de kilometru. De asemenea, precizăm că va exista o parte de traseu cu piatră cubică.

PROGRAM

RIDICARE KITURI:

Duminică, 2 iunie 2024, Piața Sfatului, în intervalul orar 09:00 - 12:00

START CURSA: ora 13:00

Declarație cursa persoanelor cu abilități speciale.
 


REGULAMENT

Regulament ‘Cursa persoanelor cu abilități speciale’

Informații generale

Când? 2 IUNIE 2024

Startul va avea loc în Piața Sfatului, Brașov, ora 13:00

Ridicarea kiturilor se va faceîn ziua concursului intre orele 09:00-12:00 la punctul de ridicare kituri.

100 de locuri disponibile pentru persoane de peste 18 ani.

Regulament

Concursul este deschis tuturor celor care au împlinit vârsta de 18 ani și care prezintă orice tip de dizabilitate care nu permite desfășurarea activităților fizice la un nivel optim (pot fi dizabiltiăți fizice, mentale, somatice, auditive, vizuale, neuropsihice, boli rare, dizabilități asociate, surdocecitate etc.).

Fiecare participant se obligă să semneze în prealabil declarația pe proprie răspundere. Aceasta este disponibilă pe site și poate fi adusă completată la ridicarea kitului sau poate fi completată la fața locului. Pentru concurenții la care condiția fizică/psihică nu permite completarea declarației pe proprie răspundere în mod individual, aceasta poate fi completată de către aparținătorul care își asumă și însoțirea pe traseu a concurentului. 

În cadrul acestei curse sunt acceptate persoanele de tip însoțitor, însă organizatorii trebuie anunțați în prealabil prin formularul de înscriere sau printr-un e-mail ulterior la adresa contact@brasovmarathon.ro dacă participantul va fi însoțit sau nu pe traseu. De asemenea, ne asumăm furnizarea de persoane însoțitoare pe traseu celor în nevoie, cu precizarea că acest aspect trebuie comunicat în prealabil (prin formularul de înscriere sau adresa de e-mail mai sus menționată).

Este necesară purtarea la vedere a numărului de concurs, găsit în kitul de participare, pe toată durata concursului.

Dorim să precizăm că participarea la cursă este gratuită și nu va implica un sistem de premiere. Toți participanții înscriși în prealabil au dreptul la un kit de înscriere pe care îl vor primi în ziua competiției, înainte de start. Acesta va consta într-un tricou, un număr de concurs, medalia de finish și alte obiecte/materiale promoționale oferite de sponsori.

Cursa trebuie să fie una fairplay. Orice încercare de a scurta traseul, de a periclita participarea altor concurenți sau de a modifica traseul în propriul interes va fi penalizată și va atrage după sine descalificarea. 

Respectul reciproc este foarte important pentru noi. Astfel, un comportament necorespunzător manifestat asupra altor participanți, a echipei organizatorice sau a voluntarilor de pe traseu va atrage penalizarea și descalificarea din cursă. 

În cazul în care participantul nu este capabil sau din diverse motive simte că nu poate finaliza traseul cursei, se poate întoarce la linia de start și poate cere ajutorul voluntarilor de pe traseu fără a fi descalificat din cursă. Astfel, fiecare participant se va bucura de spiritul competițional fără a se supune unui efort la care nu poate face față.

Traseu

Traseul cursei persoanelor cu dizabilități va avea startul în Piața Sfatului. Acesta presupune parcurgerea unui traseu în jurul Pieței Sfatului. Lungimea totală de parcurs este de aproximativ jumătate de kilometru. De asemenea, precizăm că va exista o parte de traseu cu piatră cubică. 

Oprirea/retragerea din cursă

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

- s-a accidentat după start; starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

- în cazuri excepționale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amânarea competiției poate avea loc în funcție de avizul dat de primăria orașului Brașov.

Siguranță

Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi total restricționată în zona urbană, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la Brașov Marathon, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicați în accident.

Program Cursa Persoanelor cu Abilități Speciale

Duminică, 2 IUNIE, Piața Sfatului

-Orele 09:00-12.00: Ridicarea kiturilor de concurs și completarea declarațiilor de consimțământ; încurajăm socializarea, așa ca vă așteptăm mai repede la locul competiției pentru a vă cunoaște și pentru a îi încuraja pe ceilalți sportivi. 

-Ora 13.00: startul cursei pentru persoanele cu abilități speciale de la poarta principală de start a concursului.

-După finalizarea cursei, concurenții se pot hidrata și se pot alimenta de la punctul de revitalizare din Piața Sfatului, de asemenea pot asista la premierea sportivilor de la celelalte curse și se pot relaxa în spațiul amenajat la corturi.

Contact

Pentru mai multe detalii, contactați-ne la adresa de e-mail contact@brasovmarathon.ro sau la nr. de telefon +4 0720 726 037 (Andra - coordonator)


ÎNSCRIERI