disab_icon

CURSA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI

Cursa persoanelor cu dizabilități, din cadrul Brașov Marathon 2020 este GRATUITĂ și este susținută din contribuțiile de paticipare de la probele de Cros, Semimaraton și Maraton.

100

Locuri

Când?

25 aprilie 2020

Start

Piața Sfatului
ora 14:00

Caracteristicile specifice cursei

Cursa pentru persoane cu dizabilități este cel mai nou eveniment marca Brașov Marathon care a apărut din dorința de a include toate categoriile de persoane în ceea ce pentru noi este interacțiunea cu natura, competivitatea și afirmarea socială. Cursa este gratuită pentru toți cei înscriși.

Descrierea traseului

Traseul cursei persoanelor cu dizabilități va avea startul în Piața Sfatului. Acesta presupune parcurgerea străzilor Apollonia Hirscher, Johann Gott, Postăvarului dus-întors. Lungimea totală de parcurs este de aproximativ 1 km. De asemnea, precizăm ca va exista o parte de traseu cu piatră cubică.

Declarație cursa persoanelor cu dizabilități

Ridicare kituri

Ridicarea kiturilor va fi disponibilă atât în ziua concursului până la ora 12:00 cât și în ziua de înaintea concursului la punctul de ridicare kituri care va fi anunțat ulterior.

SÂMBĂTĂ

Locație: Piața Sfatului
Interval orar: 07:00 - 12:00
START cursa cursa persoanelor cu dizabilități: 14:00
Înscrierile la această cursă au fost suspendate pe o perioadă nelimitată de timp, în contextul actual legat de interzicerea evenimentelor pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Regulament ‘Cursa Persoanelor cu Dizabilități’

Informații generale

Când? 25 aprilie 2019

Startul va avea loc în Piața Sfatului, Brașov, ora 14:00

Ridicarea kiturilor va fi disponibilă atât în ziua concursului până la ora 12:00 cât și în ziua de dinaintea concursului la punctul de ridicare kituri care va fi anunțat ulterior.

100 de locuri disponibile pentru persoane de peste 18 ani.

Regulament
  • Concursul este deschis tuturor celor care au împlinit vârsta de 18 ani și care prezintă orice tip de dizabilitate care nu perimite desfășurarea activităților fizice la un nivel optim (pot fi dizabiliăți fizice, mentale, somatice, auditive, vizuale, neuropsihice, boli rare, dizabilitati asociate, surdocecitate etc.).
  • Fiecare participant se oblige să semneze în prealabil declarația pe proprie răspundere. Aceasta este disponibilă pe site și poate fi adusă completată la ridicarea kitului sau poate fi completată la fața locului. Pentru cunocurenții la care condiția fizică/psihică nu permite completarea declarației pe proprie raspundere în mod individual, aceasta poate fi completată de către aparținătorul care își asumă și însoțirea pe traseu a concurentului. 
  • În cadrul acestei curse sunt acceptate persoanele de tip însoțitor, însă organizatorii trebuie anunțați în prealabil prin formularul de înscriere sau printr-un e-mail ulterior la adresa contact@brasovmarathon.ro dacă participantul va fi însoțit sau nu pe traseu. De asemenea, ne asumăm furnizarea de persoane însoțitoare pe traseu celor în nevoie, cu precizarea că acest aspect trebuie comunicat în prealabil (prin formularul de înscriere sau adresa de e-mail mai sus menționată).
  • Este necesară purtarea la vedere a numărului de concurs, găsit în kitul de participare, pe toată durata concursului.
  • Dorim să precizăm că participarea la cursă este gratuită și nu va implica un sistem de premiere. Toți particpanții înscriși în prealabil au dreptul la un kit de înscriere pe care îl vor primi în ziua competiției, înainte de start sau la punctul de ridicare kituri, cu o seară înainte de competiție. Acesta va consta într-un tricou, un număr de concurs, medalia de finish și alte obiecte/materiale promoționale oferite de sponsori.
  • Cursa trebuie să fie una fairplay. Orice încercare de a scurta traseul, sau de a periclita participarea altor concurenți ori de a modifica traseul în propriul interes va fi penalizată și va atrage după sine descalificarea. 
  • Respectul reciproc este foarte important pentru noi. Astfel, un comportament necorespunzător manifestat asupra altor participanți ori a echipei organizatorice sau a volutarilor de pe traseu va atrage penalizarea și descalificarea din cursă. 
  • În cazul în care participantul nu este capabil sau din diverse motive simte ca nu poate finaliza traseul cursei, se poate întoarce la linia de start și poate cere ajutorul voluntarilor de pe traseu fără a fi descalificat din cursă. Astfel, fiecare participant se va bucura de spiritul competițional fără a se supune unui efort la care nu poate face față. 
Traseu
Traseul cursei persoanelor cu dizabilități va avea startul în Piața Sfatului. Acesta presupune parcurgerea străzilor Apollonia Hirscher, Johann Gott, Postăvarului dus-întors. Lungimea totală de parcurs este de aproximativ 1 km. De asemnea, precizăm ca va exista o parte de traseu cu piatră cubică.
Oprirea/retragerea din cursă

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

-  s-a accidentat după start; starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

- în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat

Modificarea traseului de către organizatori sau anularea cursei:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amânarea competitiei poate avea loc în functie de avizul dat de primăria orașului Brașov.

Siguranță

Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi total restricționată în zona urbană, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la Brasov Marathon, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicați în accident.

Program

Sambătă, 25 aprilie, Piața Sfatului

-Orele 10.00-12.00: Ridicarea kiturilor de concurs și completarea declarațiilor de consimțământ; încurajăm socializarea, așa ca vă așteptăm mai repede la locul competiției pentru a vă cunoaște și pentru ai încuraja pe ceilalți sportivi. 

-Ora 12.10: startul cursei pentru persoanele cu dizabilități de la poarta principală de start a concursului.

-După finalizarea cursei, concurenții se pot hidrata și manca de la punctul de rivitalizare din Piața Sfatului, pot asista la premierea sportivilor de la celelalte curse și se pot relaxa în spațiul amenajat la corturi. 

Contact

Pentru mai multe detalii, contactați-ne la adresa de e-mail contact@brasovmarathon.ro sau la nr. de telefon +40744214809 (Teodora Mathe-responsabil cursă)