Ultimele noutăți

ATENTIE!!!!

Nu permitem participarea in lipsa experientei montane de iarna, incercand astfel sa minimizam riscul de accidentare, epuizare si hipotermie, dar si datorita dificultatii salvarii din situatii periculoase.
Pentru a va canaliza eforturile catre o experienta cat mai placuta pentru voi si cei din jur si nu catre premii sau alte recompense materiale, NU vom mai acorda premii in bani la niciuna din categorii.

In cazul in care alegeti sa nu participati din cauza conditiilor meteorologice sau din alte cauze, puteti opta pentru a va fi transferata gratuit inscrierea pentru editia de anul viitor. Mai multe detalii despre aceasta optiune vi le vom oferi dupa desfasurarea evenimentului. La inceputul inscrierilor de anul viitor toti participantii care nu si-au ridicat kiturile de participare vor primi o invitatie pentru a se inscrie editia din 2018 gratuit. Va rugam insistent sa nu ne scrieti despre acest aspect inainte sau in timpul evenimentului, pentru a putea organiza evenimentul pentru cei care aleg sa participe!

Pentru cei care doresc sa alerge in aceste conditii, vor fi nevoiti la ridicarea kitului de participare sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca au experienta montana de iarna, ca sunt constienti de conditiile meteo, starea traseelor (zapada), gradul sporit de dificultate al traseelor, si riscurile mari de accidentare si hipotermie. Ne cerem scuze pentru inconveniente, si va rugam sa ne intelegeti ca recurgem la aceste solutii pentru a preveni eventualele situatii neplacute.

 

NOUTĂȚI 21.04.2017 – Partea a doua

ECHIPAMENTUL OBLIGATORIU pentru PROBA DE MARATON este următorul:
1. Căciulă sau bentiță sau șapcă
2. TREI haine cu maneca lunga, din care una să fie impermeabila sau cu membrana.
3. Pantaloni lungi (sau combinație de pantaloni scurți și jambiere) SI SUPRAPANTALONI impermeabili.
4. Mânuși groase, recomandat impermeabile.
5. Șosete groase

RECOMANDĂM CU TĂRIE FOLOSIREA DE ÎNCĂLȚĂRI IMPERMEABILE
Analizăm posibilitatea să scurtam și mai mult traseele, dar despre acest aspect vom vorbi la sedința tehnica, de la ora 20.

 

NOUTĂȚI 21.04.2017

Date fiind condițiile, concursul va fi, practic, de iarna. Adica prin zăpadă consistentă și temperaturi negative. Astfel, echipamentul obligatoriu rămâne cel anunțat joi, cu mențiunea că acum, și cei de la CROS au ECHIPAMENT OBLIGATORIU, identic cu cel de la SEMIMARATON.

Legat de trasee, dat fiind faptul că înaintarea va fi mult îngreunată de zăpadă, vom SCURTA traseele de Maraton si Semimaraton astfel:

MARATON: Din Șaua Tâmpei se merge direct spre Poiana Stehil, apoi spre “Băncuță”, Poiana Ruia, apoi direct la Cabana Postavaru, de unde începe COBORÂREA normală spre Carieră, după care urcarea spre culmea Crucurului se face direct, pe marcajul Banda Galbena si apoi se continua traseul normal.

SEMIMARATON: Din Șaua Tâmpei se merge direct spre Poiana Stehil, după care se coboară spre Fântânița Dreptății, de unde traseul își continuă drumul normal.

CROS: Nicio schimbare de traseu, doar echipament obligatoriu impus.

Fiind condiții de iarnă, va rugăm să vă asigurați că aveți haine uscate și călduroase în zona de start/sosire din Piața Sfatului – noi vom amenaja un spațiu pentru bagaje și sunteți bineveniți să profitați de el. Aduceți vă rugăm bagajele în rucsaci sau genți sau saci închiși.
Nu subestimați riscul unei hipotermii și nu ezitați să ajutați persoanele în traseu dacă observați că se află în dificultate.

NOUTĂȚI 20.04.2017
In condițiile în care ninsoarea persistă si frigul din prognoză s-a adeverit am actualizat echipamentul OBLIGATORIU pentru proba de MARATON care acum include:
1. Mânuși si recomandam să aveți o pereche de mânuși groase de rezervă
2. Bluza cu mânecă lungă sau combinația de haine care acopera partea superioara a corpului si mainile trebuie acum să îndeplinească una din condițiile de mai jos:
– fie mânecă lungă si o geacă groasa cu membrană (minim 10000mm) (2 itemi)
– fie mânecă lungă și bluza termica (sau polar) și geacă subțire de vânt (foiță) (3 itemi)

Pentru SEMIMARATON, am adăugat în echipamentul OBLIGATORIU:
1. Căciulă sau bentiță sau șapcă
2. Bluză cu mânecă lungă (sau combinație de tricou + mânecuțe)
3. Geacă de vânt/ploaie (poate fi și subțire)
4. Pantaloni lungi (sau combinație de pantaloni scurți și jambiere)
5. Mânuși

Acestea sunt condițiile actuale si vom mai actualiza informația, mâine dimineață si mâine seară, la ședința tehnică. Nu vă așteptați să fiți primiți în concurs nerespectând acest regulament, indiferent de experiența dumneavoastră în alergare sau pe munte in general.

SFÂRȘITUL ACTUALIZĂRII

 

Noutăți Brașov Marathon editia a VI-a

19 aprilie 2017

Buna ziua dragilor, asa cum am fost prinși cu toții de febra sărbătorilor Pascale, acum iată-ne în plină febră organizatorică!

Avem câteva lucruri importante de transmis, acum, înainte de startul evenimentului.
În primul rand, vă rugam INSISTENT sa citiți REGULAMENTUL înainte de orice. Acesta stă la baza evenimentului. Primim foarte multe telefoane în care suntem întrebati care sunt orele de start sau care este echipamentul obligatoriu. Am dori ca aceste detalii să fie foarte bine cunoscute nu numai la Brasov Marathon, ci la orice concurs la care mergeti.

În cazul în care nu vom anunța altfel, se țin toate probele concursului, indiferent de vremea de afara. Este, într-adevar posibil să fie prea periculos în zona Postavaru și să existe devieri de la traseu sau chiar scurtări, însă pana când nu le vom anunța, traseele rămân neschimbate.
De asemenea, daca prognoza meteo se adeverește și vremea va fi, intr-adevar neprielnică, ECHIPAMENTUL OBLIGATORIU la proba de MARATON va include itemi din ECHIPAMENTUL RECOMANDAT, acestea vor fi comunicate tot la sedinta tehnica de vineri.

Programul competiției:

VINERI, 21 aprilie 2017:

15:00-21:00 – Ridicarea kiturilor de participare de la Coresi Shopping Resort, lângă Piața cu Copaci.
20:00-21:00 – Ședința Tehnică la Coresi Shopping Resort la scena din Piața cu Copaci.
Participarea la ședința tehnică nu este obligatorie însă este recomandată tuturor.

SÂMBĂTĂ, 22 aprilie 2017:

06:00 – 07:00 – Ridicarea kiturilor de participare pentru MARATON din PIAȚA SFATULUI
07:00 – 08:00 – Ridicarea kiturilor de participare pentru SEMIMARATON din PIAȚA SFATULUI
08:00 – START MARATON*
08:00 – 09:00 – Ridicarea kiturilor de participare pentru CROS din PIAȚA SFATULUI
09:00 – START SEMIMARATON*
09:30 – START CROS*
10:00 – Ridicarea kiturilor de participare pentru Cursa Copiilor
14:00 – Start Cursa Copiilor (se vor desfasura consecutiv în functie de categoria de varsta, cei mai mici iau primii startul)
16:00 – 17:00 – Festivitatea de premiere.

* inaintea startului fiecărei probe, concurentii trebuie sa intre în zona de start pentru a fi validați (numerele vor fi scanate la intrarea în această zona), astfel că vă rugăm să vă prezentați mai repede în zona de start, pentru a putea scana toti concurenții.

Kitul de participare de anul acesta inseamna

  1. Bandană multifuncțională Brașov Marathon
  2. Brățară Brașov Marathon
  3. Gulaș vegetarian sau de vită la final pregătit de cei de la “La Ceaun”, îl veți putea primi pe baza numărului de concurs, în Piața Sfatului.
  4. Medalie de finisher realizată manual în Atelierul Protejat al Fundației Rafael
  5. Număr de concurs personalizat (fără cip – cronometrarea se va face de către partenerii de la Time-it!) – OBLIGATORIU NUMARUL SA FIE LA VEDERE pe tot parcursul concursului
  6. Tricou (optional)

Kiturile se vor ridica DOAR PERSONAL de către participanți pe baza cărții de identitate în original, după semnarea declarației pe proprie răspundere prin care iau la cunoștință regulamentul evenimentului afișat pe site și disponibil pentru consultare la ridicarea kiturilor.
Nu vom da kiturile altor persoane sau în afara intervalelor mentionate în program.

În Piața Sfatului, sâmbătă dimineața, concurenții vor putea lăsa bagaje într-un spațiu închis, păzit, special dedicat acestui scop. Dimensiunea maximă admisă a bagajelor este de 60 de litri/pers.

După terminarea traseului, vă așteaptă ca de fiecare dată la masaj (gratuit), elevii Colegiului Tehnic Maria Baiulescu, îndrumați de binecunoscutul lor profesor Florin Căpriță.

Modificările privind cursa alergată se pot efectua doar vineri, la ridicarea kitului.

Vă reamintim, încă o dată, că este necesar să citiți regulamentul concursului și să studiați traseul probei la care v-ați înscris.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.