Regulament Brasov Marathon 2019

ÎNAINTE de a vă înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament si celelalte secțiuni ale paginii oficiale brasovmarathon.ro

Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.

 • Brașov Marathon este o competiție outdoor cu caracter montan. Traseul se desfășoară pe poteci marcate în Brașov și Masivul Postăvarul. Organizatorul, Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov (CPNT), este o organizatie non profit, non guvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.
 • Concursul Brasov Marathon nu este un produs sau serviciu oferit contra cost, ci este o manifestare sportivă pentru amatori/profesioniști a cărei organizare și desfășurare este posibilă datorită exclusiv contribuțiilor de participare ale concurenților, contribuțiilor sponsorilor/partenerilor de organizare.

Concursul este deschis celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort, pe baza declarației pe propria răspundere semnată la validarea înscrierii.

Pot participa și persoane care au 14 ani împliniți numai cu procură notarială de aprobare din partea ambilor părinți sau a tutorelui legal, și adeverință de la medic că sunt apți pentru efort fizic participare semimaraton montan/maraton montan, în funcție de situație.


Locuri disponibile

Marathon: 500 locuri

Semimarathon: 600 de locuri

Cros: 400 de locuri

Cursa copiilor: 500 de locuri


Înscrierea

Înscrierea se face prin sitem shop: accesati adresa: www.brasovmarathon.ro/inscriere, alegeti cursa, completati formularul cu produsele extra, apoi finalizati comanda in sectiunea http://www.brasovmarathon.ro/checkout/.

După înscriere, numele, cursa, categoria, clubul, echipa și starea de validare se înregistrează automat în lista de participare. Validarea (confirmarea plății) se face manual și în funcție de modul în care ați achitat taxa și poate dura între 1 zi și 20 zile.

Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii dumneavoastra sportive

Prin Înscrierea la Brasov Marathon participanții acceptă automat și implicit că au citit cu atenție și au înteles pe deplin prezentul Regulament și toate celelalte informații de pe site-ul official www.brasovmarathon.ro/regulament, sunt de acord în totalitate cu acestea, precum sunt de acord să nu aibe solicitări care sa contravină sau sa intre în contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlaltor informații prezentate pe site.

Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor de pe site-ul www.brasovmarathon.ro/regulament nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amana cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi. Amanarea competitiei se poate in functie de avizul dat de primaria orasului Brasov.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat după start;

- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;

- în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.

Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizări/descalificare:

- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;

- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, va fi strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la descalificare;
- Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;

- comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, , voluntari, arbitri, public, alte persoane – descalificare

- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;

Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Siguranță:

Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi total restricționată în zona urbană, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

Orice accident în care sunt implicați participanții de la Brasov Marathon, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicați în accident.

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorii nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește sau se accidentează sau apar alte consecințe din cauza participării la acest concurs.

Va exista în zona de start/finish o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie

Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. Acestea vor fi strânse de voluntari și aduse la cutia de Obiecte Pierdute.

Kiturile se vor ridica vineri in intervalul orar 16:00-20:00 si sambata in Piata Sfatului de la ora 6:30 - 9:00 de la liceul Honterus.

Kitul de concurs

- Număr personalizat

- Bentiță personalizata Brasov Marathon

- Șosete personalizate

- Cronometrare individuală, videofinish individual;

- Puncte de alimentare  pe traseele de Cros, Semimarathon și Marathon unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe, biscuiți, cicolată, cașcaval etc.; 

- Revitalizare în zona de Start/Sosire;

- Clasament online

- Medalie de finisher pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat;

- Ambulanță;
- Premii în bani, în echipament sportiv sau vouchere;

- Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții și voluntarii evenimentului

- Albume foto cu fotografii ale fiecărui participant;

- O porție de gulaș “La ceaun”, după concurs;

- Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.


Kit personalizat

- Tricou tehnic Brasov Marathon

- Tricou bumbac Brasov Marathon

- Fustă Brasov Marathon

 

→ Kitul de participare se ridică doar personal pe 19 si 20 aprilie 2019 de către participantul înscris online, pe baza unui act de identitate și al înmânării declarației de participare la eveniment completate și semnate;

→ Nu trimitem kitul prin poștă și nu comercializăm kituri;

→ Dacă, la sfarșitul cursei, vor rămane pachete de start neridicate de concurenți, acestea vor fi împărțite în ordine celor înscriși la fața locului care nu au avut kitul complet, iar apoi voluntarilor concursului.

Înscrierile se realizează doar prin intermediul acestui website, secțiunea Înscriere. Pentru a fi considerate validate, înscrierile trebuie să fie efectuate astfel:
Pasul 1 - alegi cursa la care dorești să participi.
Pasul 2 - alegi varianta de bentiță pe care o vei primi gratuit în kitul de participare.
Pasul 3 - în cazul în care dorești și alte materiale extra (tricou tehnic / tricou bumbac), alegi varianta care îți place cel mai mult și mărimea potrivită. Atenție! Mărimile nu sunt standard! Te rugăm să consulți ghidul de mărimi din descrierea produselor! Odată ales un produs, acesta va fi cel primit în kit.
Pasul 4 (opțional) - dacă ai peste 60 de ani, bifezi căsuța "am peste 60 de ani" și va fi aplicată automat reducerea pentru această categorie de vârstă.
Pasul 5 - apasă butonul "Add to card" - acesta te va redirecționa către pagina de checkout.
Pasul 6 - completează datele necesare înscrierii - Nume, Preume, Telefon, Email, Club sportiv, Sex, Dacă dorești meniu vegetarian, Data nașterii, Localitate, Mărime șosete - produs gratuit în kit), precum și alte mențiuni, preferințe, dacă este cazul.
Pasul 7 - Verifică produsele adăugate în kit și datele introduse
Pasul 8 - Apasă butonul "Plătesc în siguranță" și efectuează plata cu cardul prin intermediul procesatorului de plăți securizat, Libra Pay (comision 0%).

Înscrierea va fi confirmată automat DOAR dacă ați efectuat plata până la capăt, prin intermediul procesatorului de plăți!

În cazuri excepționale (nu dețineți card, ați întâmpinat dificultăți la înscriere etc.) și nu efectuați plata online, statusul înscrierii dumneavoastră va fi "În așteptare". Pentru validarea locului, vă rugăm să faceți plata contribuției de participare prin transfer bancar, în MAXIM 72 de ore de la înscrierea pe site. Odată depășite aceste 72 de ore, înscrierea va fi ștearsă din baza noastră de date și doar prin realizarea unei noi înscrieri pe site, cu efectuarea plății finalizată veți putea participa la una din cursele Brașov Marathon.). După efectuarea plății prin transfer bancar, vă rugăm să ne trimiteți un email pe adresa contact@brasovmarathon.ro pentru a putea modifica manual statusul din "În așteptare" în "Confirmat".

Cod bancar (IBAN): RO29 BREL 0002 0013 5874 0100 deschis la Libra Bank
Beneficiar: Clubul pentru Protectia Naturii si Turism C.U.I. 8440864.
cu mențiunea "Brașov Marathon, Nume, Prenume, Cursa"

RIDICAREA KITURILOR se face după cum urmează:

– VINERI, 19 aprilie 2019 - ora 16:00 – 22:00

– SÂMBĂTĂ, 20 aprilie 2019  ora - 6:30 – 9:30

ȘEDINȚA TEHNICĂ

ȘEDINȚA TEHNICĂ MARATON – vineri 19 aprilie 2019 ora 19:00,

ȘEDINȚA TEHNICĂ SEMIMARATON ȘI CROS – vineri 19 aprilie 2019 ora 20:00,

STARTURI

START MARATON – sâmbătă 20 aprilie 2019, ora 8:00

START SEMIMARATON – sâmbătă 20 aprilie 2019, ora 9:30

START CROS – sâmbătă 20 aprilie 2019, ora 10:00

START CURSA COPIILOR - sâmbătă 20 aprilie 2019, ora 14:00.
Copiii primesc medalie la cursa copiilor și nu se va face clasament. Înregistrarea se face online.

START CURSA PERSOANELOR CU DIZABILITATI- sâmbătă 20 aprilie 2019, ora 15:00
PREMIERE CROS, SEMIMARATON ȘI MARATON – sâmbătă 20 aprilie 2019, la ora 16:30

În funcție de condițiile meteo sau evenimente nepravazute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

Schimbarea vremii sau a condițiilor traseului pot determina de asemeni modificarea orelor limită de sosire în posturile de control. Pe harta competiției vor apărea timpii limită în condiții meteo normale.

Participanții care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriți din cursă pentru propria lor siguranță și vor trebui să se întoarcă la finish însoțiți de organizatori.

În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

MARATHON

- dificil, are 38 km lungime și 2056 m diferență de nivel, se adresează doar sportivilor, celor foarte bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă.

→ Timp limită intermediar 1 - la intersecție Culmea Crucurului cu Peștera de Lapte (12 km): 3:30 min (ora 11:30)

→ Timp intermediar 2 -  “La Carieră” (22.5km): 4:30 min (ora 12:30)  

→ Timp intermediar 3 - postul “Liceul Silvic”(înainte de ultima urcare spre Șaua Tâmpei): 7 ore (ora 15:00)

→ Timp limită de parcurgere a traseului 8 ore.

 

SEMIMARATON

- dificultate mediu/dificil, are 21km lungime și 1016 m diferență de nivel, se adresează alergătorilor pregătiți fizic și mental

→ Timp limită de parcurgere a traseului: 7 ore (ora 16:30)

 

CROS

- dificultate mediu, are 9km lungime și 369m diferență de nivel, este recomandat alergătorilor mai puțin experimentați care doresc să se acomodeze cu concursurile de tip outdoor, iubitorilor de trekking.

→ Timp limita de parcurgere a traseului : 4 ore (ora 14:00)

Puncte de susținere

Pe Trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.

*Alimente in punctele de alimentare: Banane, Portocale, Lamai, Mere, Halva, Batoane de ciocolata, Cascaval, Stafide, Apa, Energizant Sponser.

Deși toate traseele vor fi marcate foarte bine cu bandă de semnalizare, vă rugăm ca în cazul în care nu mai vedeți timp de câteva minute banda, să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuați de acolo;

Conservarea naturii

Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament, pe traseu și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător și a marcajelor de pe traseu vor atrage după sine descalificarea și interdicția de a mai participa la Brașov Marathon în viitor.

Echipamentul recomandat și obligatoriu:

→ Încălțăminte sport cu talpă profilată – pentru toate traseele

→ Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu). Acesta trebuie fie atașat de echipament și în mod obligatoriu trebuie să fie vizibil pe partea din față a concurentului, pe toată perioada concursului. Este recomandată atașarea numărului pe abdomen.

*Este interzisă participarea cu alt număr de concurs decât cel personal.

Obligatoriu pentru  semimaraton: recipient pentru apă (nu vor exista pahare de unică folosință în posturile de alimentare și hidratare)

Obligatoriu doar pentru  maraton :

 • Căciulă/Bentița/Șapcă
 • Bluză cu mânecă lungă (sau combinație tricou + mânecuțe)
 • Geacă impermeabilă
 • Borsetă/rucsac (în care să poată încăpea tot echipamentul avut pe traseu)
 • Bidon apă
 • Pantalon lung/pantalon trei sferturi + șosete lungi (tot piciorul acoperit)
 • Mănuși
 • Folie de supraviețuire
 • O pereche suprapantaloni impermeabili
 • Încă o bluză cu mânecă lungă

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul. Echipamentul poate fi verificat de către organizatori și arbitri și în traseu, ar lipsa elementelor din echipamentul obligatoriu poate duce la descalificare.

PREMII

Se premiază categoriile pentru care există minim 5 concurenți. În cazul unei categorii la care s-au înscris mai putin de 5 concurenți, categoria respectivă va fi comasată cu categoria precedentă. Excepție fac clasamentele de Open indiferent de cursă.

Cronometrarea se face la secundă, (ex. 5:38:22.4 va fi înregistrat 5:38:23) va câștiga cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului, respectând regulile prezentului Regulament. Dacă doi concurenți ajung în același timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celălalt pentru locul x+1

 

CATEGORII

Traseul Marathon: limita 500 de participanti

- Masculin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, peste 50 ani

- Feminin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, peste 50 ani

- Open General Masculin și Feminin

Traseul Semimarathon: limita de 600 de participanti

- Masculin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, peste 50 ani

- Feminin: 18- 29 ani; 30- 39 ani; 40-49 ani, peste 50 ani

-Open General Masculin si Feminin

Traseul Cros: limita de 500 de participanti

-Open General Masculin si Feminin

Cursa copiilor: limita de 500 de participanti

Masculin: sub 6 ani; 6-8 ani; 9-11 ani; 12- 15 ani  

- Feminin: sub 6 ani; 6-8 ani; 9-11 ani; 12- 15 ani  

ATENȚIE! Premiile în bani se acordă doar personal pe baza actului de identitate.
Participanții ce vor fi prezenți pe podium în timpul premierii vor primi și un bonus în bani adăugat la premiul de categorie sau cursă.

ATENȚIE! Daca ai primit premii in bani la Open, Nu vei mai primi premii in bani la categorie.

- Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă, vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@brasovmarathon.ro

- Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi. Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimițând un email de solicitare la contact@brasovmarathon.ro. Transferul înscrierii către un alt participant este posibil DOAR până la data de 10 aprilie 2019 și are o taxă de 20 de lei. Este de resposabilitatea dvs de a găsi persoana către care veți face transferul. Confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.

- Pentru modificarea tipului de cursă pentru care participantul a optat inițial (cros / semimaraton / maraton) se trimite email către  contact@brasovmarathon.ro, până la data de 10 aprilie și se percepe o taxă de 20 lei, plus eventuala diferență dată de taxele de înscriere diferite. Dacă transferul se face către o cursă mai scurtă, diferența nu se rambursează. ESTE PERMISĂ O SINGURĂ SCHIMBARE.

DUPĂ 10 APRILIE 2019 NICI O MODIFICARE ULTERIOARA NU VA MAI FI ACCEPTATĂ, din motive organizatorice.

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:


– pierderea sau modificarea numărului de concurs;

– nerespectarea traseului;

– utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;

– părăsirea echipamentului pe traseu;

– aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;

– neacordarea de ajutor unui alt alergător aflat în dificultate în limita regulei “Primum non nocere”

– lipsa de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari
– depășirea timpului limită anunțat în prealabil de organizatori

Este interzis suporterilor și spectatorilor să însoțească participanții în cursă. De asemenea este interzis ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori. Spațiul va fi delimitat și marcat de organizatori.

Pe durata cursei fiecare participant trebuie să-și care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior.

Organizatorii pot penaliza/descalifica participanții ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

Despre organizarea evenimentului:

- Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior).

Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

- Declarația de responsabilitate trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmânată Organizatorilor la ridicarea kitului;

- Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste cele 1500 de locuri disponibile; 

- După 10.03.2019 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;

- Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov și paginii Brasov Marathon.

- În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email validă vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie sa știe despre concurs;

- Participanții/voluntarii care câștigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).

Despre ședința tehnică:

- Ședința tehnică va avea loc în data de 19 aprilie 2019 la ora 19:00. Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Brasov Marathon. Locația ședintei tehnice va fi comunicată prin email și prin rețelele de socializare (Facebook și Instagram)

- Absența participanților de la sedința tehnică din data de ora 19.00 poate duce la necunoașterea unor informații vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Vă rugăm insistent să aflați cele comunicate de noi întrebandu-i pe ceilalți concurenți sau pe organizatori.

- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia acceptă implicit faptul că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.

- Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalți fotografi;

- Pentru a spori șansele de a fi fotografiați, vă recomandăm ca în dreptul fotografilor să păstrați puțin distanța față de ceilalți concurenți.

Pentru alte informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi pe adresa de email contact@brasovmarathon.ro și îți vom răspunde la toate întrebările.

GALERIE